YouTube yeni video düzenleme uygulaması Corrections'u duyurdu

YouTube içerik üreticileri için 'Corrections ' uygulamasını duyurdu. İçerik üreticileri Corrections ile yükledikleri videoyu silip tekrar yüklemeye gerek kalmadan kolayca düzenleyebilecek.

YouTube yeni video düzenleme uygulaması Corrections'u duyurdu
YouTube yeni video düzenleme uygulaması Corrections'u duyurdu
GİRİŞ 15.06.2022 14:35 GÜNCELLEME 15.06.2022 14:35

YouTube, Corrections ile video düzenlemeye ihtiyaç duyan kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracak bir özelliği duyurmaya hazırlanıyor. 

Video içerik üretiminin en zor kısmı kurgu ve render alma  (kurgu programından video formatı ile dışarı aktarmak) aşamadır. Videoda bazen saatleri bulan render alma aşamasından sonra bir hata olduğu fark edilebiliyor. Bu durumda video içerik üreticisi videodaki hatayı düzeltip tekrar render almak zorunda kalıyordu. Bu yöntem hem zaman kaybına hem de video YouTube'ye daha önce yüklendiyse silinip tekrar yüklendiği için video izlenme sayısının sıfırlanmasına neden oluyordu.

YouTube içerik üreticilerinin işini kolaylaştırmak amacıyla, YouTube Studio'ya, Corrections  adından bir özellik ekleyecek. Corrections özelliği ile birlikte videonun dilediğiniz saniyesinde izleyicilerin karşısına çıkacak bir düzeltme bildirimi ekleyebiliyorsunuz. Kartlar özelliği ile benzer bir şekilde çalışacak olan bu özellik, doğru zamanda videonun sağ üst kısmında bir kart olarak izleyicilere görünüyor. Karta tıkladığınızda ise video içinde yer alan tüm düzeltmeler zamanları ile birlikte karşınıza çıkıyor. Aşağıdaki görselden bu özelliğin ön izlemesini görebilirsiniz.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti