Samsung dünyanın en küçük 200 megapiksel kamerasını tasarladı

Samsung, 200 megapiksel görüntü yakalayabilen dünyanın en küçük kamera sensörünü geliştirmeyi başardı.

Samsung dünyanın en küçük 200 megapiksel kamerasını tasarladı
Samsung dünyanın en küçük 200 megapiksel kamerasını tasarladı
GİRİŞ 23.06.2022 12:40 GÜNCELLEME 23.06.2022 12:40

Samsung'un geliştirmeyi başardığı 200 megapiksel görüntü yakalayabilen görüntü sensörü, akıllı telefonlarda yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Yeni görüntü sensörü 200 megapiksel görüntü yakalayabilmesinin yanında, her pikselde otomatik odaklama özelliği, daha gelişmiş düşük ışık kapasitesi için gruplama ve maksimum dinamik aralık için çoklu kazanç ISO gibi teknolojileri de barındırıyor. Bu sayede 200 megapiksel boyutunda profesyonel fotoğraf elde edilebiliyor.

Sensör 1/1.4 inç boyutunda, bir akıllı telefon için oldukça büyük, ancak 200 megapiksel sensör için son derece küçük bir boyuta sahip.

Omnivision adlı bir firma da Şubat ayında 200 megapiksellik bir sensörü tanıtmıştı. Ancak Samsung'un yeni görüntü sensörü çok daha iyi özellikler barındırıyor. Samsung tasarladığı görüntü sensöründe "Süper QPD" teknolojisi ile birlikte daha hızlı ve daha doğru otomatik odaklama sağlayan tek bir lens kullanıyor.. Ayrıca, daha iyi düşük ışık kapasitesi için daha gelişmiş bir donanıma sahip.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara ek olarak, neredeyse full frame çekim yapılırken 30 fps'de 8K ve 120 fps'de 4K video çekilebiliyor. Son olarak, çoğu akıllı telefon sensörünün 12 bit derinliğini dört katına çıkaran 14 bit renk derinliği (4 trilyon renk) sunuyor.

Samsung seri üretime bu yıl başlayacak ve muhtemelen 2023'te sensörü kullanan 200 megapiksel telefonlar piyasaya sürecek.

Şu anda Xiaomi gibi markaların 100 megapiksel olarak tanıttığı telefon kameraları, aslında daha düşük görüntü yakalayabilen görüntü sensörüne sahip. Xiaomi bu fotoğrafları yazılımla büyütüyor. Bu nedenle zoom yapıldığında bozulmalar çok fazla olabiliyor. Samsung ise artık 200 megapiksel fotoğrafın donanımsal olarak çekilmesini mümkün kılacak.

Samsung'un yeni kamerasının özellikle yayıncılıkta çığır açabilecek bir potansiyeli bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü