Huawei'nin yeni laptop modelleri: MateBook D16 ve MateBook D16s

Huawei, İstanbul'da düzenlenen etkinlikte heyecan verici yeni ürünlerini tanıttı. MateBook serisiyle uzun zamandır ülkemizde de laptop pazarında yer alan Huawei, yeni modeller MateBook D16 ve MateBook 16s'yi tanıttı.

Huawei'nin yeni laptop modelleri: MateBook D16 ve MateBook D16s
Huawei'nin yeni laptop modelleri: MateBook D16 ve MateBook D16s
GİRİŞ 23.06.2022 17:43 GÜNCELLEME 23.06.2022 17:43

Huawei, bugün İstanbul'ta düzenlediği bir etkinlikte iki yeni laptop modelini tanıttı. MateBook D16 ve D16s olarak adlandırılan bu modeller yapay zekânın kamera ve mikrofonda kullanılmasıyla herkesin ilgisini çekti. 

Şaşkınlık yaratan fiyatıyla Huawei yeni  telefonu Mate XS 2'yi tanıttıŞaşkınlık yaratan fiyatıyla Huawei yeni telefonu Mate XS 2'yi tanıttı

EKRAN ÖZELLİKLERİ

Şirket, kullanıcılara daha fazla çalışma alanı sunmak için her iki laptop modelinde de 16 inç FullView ekran kullanmış. En-boy oranının ise 16:10 olması özellikle video izleyen ve görüntü düzenleyen kullanıcıları oldukça memnun edecek.

TÜV Rheinland düşük mavi ışık sertifikası ve DC Dimming Flicker Free sertifikasıda alan ekran, kullanıcıların gözünü daha az yormayı vaat ediyor. 

Ekran gövde oranı ise yüzde 90, her iki laptopta çözünürlük ise Full HD.

İŞLEMCİ, EKRAN KARTI, RAM VE DEPOLAMA

İşlemcisi olarak 12. nesil Intel Core H serisi işlemci tercih edilmiş. İşlemci modeli 5GHz'e kadar turbo frekansı sunuyor ve LPDDR5 belleği de destekliyor.

Laptopta harici ekran kartı bulunmadığı için ekran kartı olarak İşlemci üzerindeki dahili ekran işlemcisi Intel® Iris® Xe kullanılıyor. Bu sayede güçlü donanıma sahip olmasına rağmen her iki laptop oldukça hafif.

Laptopta iki adet RAM girişi ve çoklu görev ve karmaşık kullanım senaryolarını verimli bir şekilde işleyen yüksek hızlı SSD bulunuyor. 16 GB RAM ve 512 GB PCIe SSD'li bir modelin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HIZLI ŞARJ VE YENİ ÖZELLİKLER

MateBook Serileri, 40W'a kadar TDP değerine sahip. Bataryası ise  65W gücünde şarj edebilen SuperCharge'yi destekliyor. Yeniden tasarlanan SuperCharge önceki modeline göre yüzde 30 küçültülmüş. Bu sayede diğer laptop adaptörlerinin aksine kolayca taşınabiliyor. Her iki laptopta Type-C ile şarj oluyor.

Huawei Shark Fin fan tasarımı sayesinde daha iyi soğutma yapılırken, fan sesi ise yok denecek kadar kısık bir seviyede kalıyor.

Her iki modelde de MateBook serilerinde bir ilk olan nümerik klavye yer alıyor.

1080p çekim yapabilen kamera 88 derecelik görüş açısına sahip. Ayrıca kamera ve mikrofon yapay zekâ ile desteklenmiş. Bu sayede kamera arkasına gerçekçi arka planları ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca kamera siz hareket halindeyken sizi takip edebiliyor. Mikrofon ise kusursuz bir ses aktarımını mümkün kılıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor