Merkür BepiColombo uzay aracıyla böyle görüntülendi

Avrupa Uzay Ajansı ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı tarafından geliştirilen ve 2018'de uzaya gönderilen Merkür uzay sondası BepiColombo, Merkür'den ilk karesini gönderdi.

Merkür BepiColombo uzay aracıyla böyle görüntülendi
Merkür BepiColombo uzay aracıyla böyle görüntülendi
GİRİŞ 24.06.2022 14:25 GÜNCELLEME 24.06.2022 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) arasındaki bir işbirliği sonucu ortaya çıkan BepiColombo uzay aracı, gezegene yakın uçarken Merkür'ün krater dolu yüzeyini fotoğraflamayı başardı. Bu kare Avrupa Uzay Ajansı'nın Twitter hesabından "Yeniden merhaba Merkür" denilerek tüm dünya ile paylaşıldı.

Merkür'de güneşe maruz kalan bölgelerin sıcaklığı 420 santigrat dereceyi buluyor.  Ancak buna rağmen gezegenin kutuplarında su buzu olduğuna inanılıyor.

Merkür'e ulaşmak oldukça zor. Çok küçük (Ay’dan biraz daha büyük) ve Güneş’e çok yakın olması, Merkür’de bir yılın sadece 88 gün olmasına neden oluyor. Bu nedenle gezegen çok hız dönüyor. Bir uzay aracının gezegenin hızını yakalayıp Merkür'ün yörüngesine girmesi çok iyi bir zamanlama ve sayısız manevra gerektiriyor.

BepiColombo Merkür'ün yörüngesine girebilmek için dünyadaki ekip bir dizi dokuz uçuş manevrası gerçekleştirecek. BepiColombo ayrıca 2025'kadar yörüngeyi girmesi için kademeli olarak yavaşlatılacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidis 4 yil manevra 3 yil. Fotografi almasi kac dakika suruyor. Komut gonder komut gonder komut dondur... 3 yil. Aya nukleer santral bile daha az zaman surmesi bekleniyo. Made in japan dan mi kaynaklaniyor sorun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak