Mars'ta insan gözüne benzer krater bulundu

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından, insan gözünü andıran bir krater görüntülendi.

Mars'ta insan gözüne benzer krater bulundu
Mars'ta insan gözüne benzer krater bulundu
GİRİŞ 24.06.2022 15:27 GÜNCELLEME 24.06.2022 15:27

ESA, Mars Express adlı uzay aracıyla Mars'ta yakaladığı insan gözüne benzeyen bir kraterin fotoğrafını bir blog gönderisinde paylaştı. 

Mars Express'in yakaladığı kare ilk olarak Dünya'ya 25 Nisan'da gönderildi. Kraterin 18,6 mil genişliğinde (yaklaşık 30 kilometre) olduğu hesaplandı.

Yeni yayınlanan görüntüdeki krater,  adeta Mars Ekspres uzay aracına bakıyor şeklinde yorumlandı.

Kraterin içi, karanlık bir kumul alana ev sahipliği yapıyor. Mars Express Yüksek Çözünürlüklü Stereo Kamera (HRSC) tarafından yakalanan krater içindeki renkler ve konturlar gökbilimcilere gezegenin geçmişi hakkında yeni veriler sunuyor. 

ESA'nın blog gönderisinde ayrıca topografik harita da içeriyor. Haritada yüzeyin alt kısımları mavi ve mor renkte gösterilirken, daha yüksek rakımlı bölgeler beyaz ve kırmızı olarak gösterildi. "Göz" içinin mavi olması krater içinin çeşitli malzemelerle dolduğunu gösteriyor.

Mars Express, Aralık 2003'ten beri Kızıl Gezegen'in yörüngesinde dolaşıyor. Uzay aracı Mars'ın yüzeyini görüntüleyip haritalıyor ve gezegenin atmosferini araştırıyor. Uzay aracı görevi esnasında gezegende daha önce su olduğuna dair kanıtlar da buldu.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı