Microsoft, Windows'taki ses kayıt uygulamasını yeniden tasarladı

Uzun zamandır Microsoft tarafından tüm Windows cihazlarına sunulan ses kayıt uygulaması, yapılan güncellemeyle hem yeni bir görünüm hem de ek özeliklere sahip oldu.

Microsoft, Windows'taki ses kayıt uygulamasını yeniden tasarladı
Microsoft, Windows'taki ses kayıt uygulamasını yeniden tasarladı
GİRİŞ 28.06.2022 15:09 GÜNCELLEME 28.06.2022 15:09

Microsoft Store üzerinden ses kayıt uygulaması için yeni bir güncelleme yayınlandı. Tüm kullanıcıların erişebildiği güncelleme ile uygulama adının Windows Ses Kaydedicisi olarak görüldü.

Yeni uygulama profesyonel olarak ses kaydı yapılmasını mümkün kılıyor. Üstelik alternatiflerinin aksine tamamen ücretsiz. 

Yeni Ses Kaydedicisi'ndeki en belirgin değişiklik, ses kaydederken ve çalarken görünen grafik dalga biçimidir. Artık kayıttaki ilgi çekici yerleri göstermek için dalga formuna işaretçiler koyabilirsiniz. Ses Kaydedicinde birden fazla mikrofon arasından seçim yapmak kolaylaştırıldı. Bir başka yeni özellik de oynatma hızını değiştirmenin mümkün olması.

Son olarak yapılan yenilik çalışmaların standart MP3, AAC, WMA'dan kayıpsız FLAC ve WAV formatlarına kadar kayıt edilebildiği birçok sayıda ses dosyası formatı sunması oldu.

Yeni güncellemede yer alan özellikler henüz Adobe Audition kadar olmasa da tasarım ve sunduğu bazı özellikler açısından Audition'ı andırıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı