Google'dan kullanıcılara kritik uyarı: Chrome tarayıcısını hemen güncelleyin!

Google yeni bir 'sıfır gün' güvenlik açığı tespit edildiğini duyurdu. Android ve Windows kullanıcılarını hedef alan bu açık bu yıl tespit edilen dördüncü 'sıfır gün' açığı oldu. Google kullanıcıları hemen güncelleme yapmaları için uyardı.

Google'dan kullanıcılara kritik uyarı: Chrome tarayıcısını hemen güncelleyin!
Google'dan kullanıcılara kritik uyarı: Chrome tarayıcısını hemen güncelleyin!
GİRİŞ 06.07.2022 10:20 GÜNCELLEME 06.07.2022 10:20

Google, 4 Temmuz tarihli bir blog gönderinde, Windows için Chrome 103.0.5060.114 güncellemesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını duyurdu. Chrome tarayıcısı bu yeni sürüme otomatik olarak güncellenecek.

Ancak güncellemenin geçerli olması için tarayıcının yeniden başlatılması gerekiyor. Google, bu yeni sürümle bu yıl dördüncü kez tespit edilen 'sıfır gün' açığının kapatıldığını söyleyerek kullanıcıları yeni sürüme geçmeleri konusunda uyardı.

Windows kullanıcılarının acilen Chrome güncellemesini yüklemesi gerekiyor. Güncellemeyi Chrome menüsündeki Yardım / Hakkında seçeneğine giderek, güncelleme kontrolünü yaparak veya yeni Chrome sürümünü doğrudan indirerek yapabilirsiniz.

SIFIR GÜN GÜVENLİK AÇIĞI NEDİR?

Zero-day ya da 0-day olarak bilinen sıfır gün güvenlik açığı, siber güvenlik uzmanları tarafından yeni keşfedilmiş ancak henüz bir yama ile kapatılmamış güvenlik açıkları için kullanılan genel bir tanımlamadır. Dolayısıyla siber saldırganlar tarafından açık kullanılmaya devam ediliyor.

Sıfır gün güvenlik açıkları bilgi sistemlerine ve hassas verilere çok büyük zarar verme potansiyeli taşır. Bu açıkların keşfedildiği durumlarda  kurumların ve kullanıcıların açık kapatılana kadar uygulamayı kaldırarak ya da kullanmayarak olası zararların önüne geçmesi gerekiyor. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık