NASA'nın mikrodalga fırın boyutundaki CAPSTONE uydusu ile yeniden iletişim kuruldu

Dün NASA'nın CAPSTONE uydusu ile bilinmeyen bir nedenden dolayı iletişim sorunu yaşanıyordu. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre uydu ile yeniden iletişim kurulabildi.

NASA'nın mikrodalga fırın boyutundaki CAPSTONE uydusu ile yeniden iletişim kuruldu
NASA'nın mikrodalga fırın boyutundaki CAPSTONE uydusu ile yeniden iletişim kuruldu
GİRİŞ 07.07.2022 09:24 GÜNCELLEME 07.07.2022 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen hafta başarılı bir şekilde fırlatılan CAPSTONE uydusu ay yörüngesine doğru başarıyla ilerliyor. Ancak zaman zaman uydu ile iletişim sorunları yaşanıyor. 

Son olarak CAPSTONE'u inşa eden Colorado merkezli Advanced Space, Çarşamba günü yaptığı açıklamada uydudan hiçbir yanıt alamadıklarını duyurmuştu.

NASA'nın Ay'ı inceleyecek yeni uydusu ile iletişimi koptuNASA'nın Ay'ı inceleyecek yeni uydusu ile iletişimi koptu

Şirket tarafından yapılan bugünkü açıklamada sorunun tespit edilerek çözüme kavuşturulduğu bildirildi. Ay yörüngesine doğru ilerleyen CAPSONE uydusu dünyaya yeniden veri göndermeye başladı.

Advanced Space tarafından yapılan açıklamada , “Sinyal, uzay aracının yerini doğruladı. İlk göstergeler, uzay aracı sistemlerinin düzgün çalıştığını gösteriyor" denildi. NASA'da uydunun şu anda sağlıklı bir şekilde yörüngesine ilerlediğini doğruladı.

CAPSTONE uydusu, 28 Haziran'da Yeni Zelanda uzay uçuşu şirketi Rocket Lab tarafından fırlatıldı. Rocket Lab Photon uydu platformunun taşıdığı, mikrodalga fırın büyüklüğündeki uzay aracı CAPSTONE, taşıma platformundan ayrıldıktan sonra yalnızca 25 kilogram ağırlığına düşüyor.

NASA 55 kiloluk küçük bir uzay aracını uzaya göndermeye hazırlanıyorNASA 55 kiloluk küçük bir uzay aracını uzaya göndermeye hazırlanıyor

CAPSTONE, NASA'nın Artemis adı verilen mürettebatlı Ay görevi için yaptığı hazırlıkların önemli bir parçasını oluşturuyor. Uydu, uzun süreli mürettebatlı uzay görevleri için Ay'a inşa edilecek Gateway adı verilen bir üs için veri toplayacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Aaaaa irtibat simdi koptu... yok yok ilgi geldi. Uzaydayiz simdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?