Snapchat ABD Gizli Servis yöneticisini işe aldı

Trump başkanlığında Gizli Servis yöneticiliği yapan James M. Murray, Snapchat'in işe almasından sonra yirmi yedi yıllık mesleğini bırakmaya hazırlanıyor.

Snapchat ABD Gizli Servis yöneticisini işe aldı
Snapchat ABD Gizli Servis yöneticisini işe aldı
GİRİŞ 08.07.2022 15:40 GÜNCELLEME 08.07.2022 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gizli Servis müdürü James M. Murray, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD başkanını ve ailesini korumakla görevli ajansta 27 yıllık bir kariyerin ardından ayın sonunda emekli olacağını açıkladı.

Murray'ın görevini bırakmasını ilginç kılan ise dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Snapchat ile tanınan Snap şirketinde çalışacak olması.

Murray, Perşembe günü ajans çalışanlarına yazdığı bir mektupta, "Gizli Servis'e katılmak, şimdiye kadar verdiğim en kolay karardı ancak devam etmeme zamanının geldiğine karar vermek, en zor olanlardan biri oldu" dedi.

Murray, 2019 yılında Başkan Donald Trump tarafından, Randolph D. Alles'in yerine atanarak Gizli Servis müdürü olmuştu. Gizli Servis müdürü. ABD başkanı tarafından atanıyor ve Senato onayı gerektirmiyor.

GÜVENLİK AMİRİ OLARAK ÇALIŞACAK

James Murray, hayatı boyunca kamuda çalıştı. Snapchat'in sahibi Snap'e güvenlik amiri olarak katılacak. Murray burada çalışanlarının güvenliğinden ve polisle olası ilişkilerden sorumlu olacak.

İstifa kararında 2021 yılındaki ABD Kongre Binası baskını önemli bir etken oldu. Tanıkların son ifadesine göre Trump ve Gizli Servis, saldırının gerçekleşeceğini biliyordu ve bunu durdurmak için hiçbir şey yapılmadı. Bu nedenle Murray'in soruşturma sonrası görevden alınacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da eyt li herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!