Google Chrome şarjı çabuk bitenlere özel yeniden güncellenecek

Chrome 2,7 milyar aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı. Google bu liderliği kimseye kaptırmamak için yeni bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Yeni güncelleme ile birlikte işlemci kullanımı yüzde 10 düşüyor.

Google Chrome şarjı çabuk bitenlere özel yeniden güncellenecek
Google Chrome şarjı çabuk bitenlere özel yeniden güncellenecek
GİRİŞ 11.07.2022 10:01 GÜNCELLEME 11.07.2022 10:03

Google, Chrome'in 105 numaralı sürümüyle birlikte yeni bir güncellemeye yayınlamaya hazırlanıyor. Yeni güncelleme şu anda Canary sürümünde test ediliyor. Güncelleme tüm kullanıcılara sunulduğunda Chrome işlemciyi yüzde 10 daha az kullanacak. 

Yeni özellik Chrome'da önemli bir performans artışına neden olacak. Bununla birlikte işlemcinin daha az tüketilmesi laptoplarda ve mobil cihazlarda hem şarjın daha uzun süre gitmesine hem de batarya ömrünün uzamasına katkı sunacak.

MİLYARLARCA KULLANICIYI ETKİLİYOR

Google'ın Chrome Canary sürümünde yeni güncellemesine "Hızlı Yoğun Kısma (Quick Intensive Timer Throttling)" adını verdiği görülüyor.

Güncelleme sonrası Chrome arka planda açık web sayfalarındaki JavaScript'in çalışmasını kısabiliyor ya da yeniden çalışmasını engelleyebiliyor. Daha önce açmış olabileceğiniz, ancak aktif olarak bakmadığınız veya etkileşimde bulunmadığınız sekmeleri hedefleyen güncellemenin yapılan testlerde yüzde 10 daha az işlemci tükettiği tespit edildi.

Kullanılmayan sekmelerdeki web sayfaları hedeflendiğinden JavaScript'in kısıtlanması gezintiyi olumsuz etkilemiyor. Kullanıcı başka bir sekmeye geçiş yaptığında hızlı yoğun kısma devre dışı kalıyor. Böylece gereksiz kaynak tüketiminin önüne geçilyor.

Chrome'un en güncel sürümü şu anda 103. Güncelleme birkaç ay içinde 105 numaralı sürümde yayınlanacak. Bilgisayar ve telefonların en çok web sayfalarında gezinti için kullanıldığı düşünüldüğünde güncelleme milyarca kullanıcıyı memnun edecek gibi görünüyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında