Mehmetçik için üretildi! Yerli Wiifi cihazı 50 km çapında kesintisiz internet sunuyor

Sınır güvenliğindeki sorunları çözmek için yola çıkılarak geliştirilen yeni nesil mobil WiFi cihazı, 50 kilometre yarıçapında yüksek hızda internet sağlıyor.

Mehmetçik için üretildi! Yerli Wiifi cihazı 50 km çapında kesintisiz internet sunuyor
Mehmetçik için üretildi! Yerli Wiifi cihazı 50 km çapında kesintisiz internet sunuyor
GİRİŞ 11.07.2022 14:44 GÜNCELLEME 11.07.2022 14:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mobil WiFi ile baz istasyonlarına erişim olmayan askeri operasyon sahaları, kırsal alandaki enerji santralleri, su işletmeleri ve doğal afet alanlarında internet altyapısı yeni cihaz ile sunulabilecek.

Uçtan uca endüstriyel kablosuz haberleşme çözümleri sunan Radio Teknoloji, güvenlik kuvvetleri, kamu kurumları, enerji, liman, ulaşım işletmeleri başta olmak üzere birçok sektör için zaten özel projeler üreten bir firmaydı. Şirket sınır güvenliğini daha da artırmak için Radio RT-5000-01 adıyla mobil WiFi geliştirdi. Mobil WiFi, 50 kilometre yarıçapında bir alan içinde GSM baz istasyonlarının erişemediği, hatların zayıf ya da hiç çekmediği alanlarda en iyi sinyal ve en yüksek kapasitede bağlantı sağlıyor.

Güvenilir ve geniş bir kapsama alanı için özel GSM ve WiFi antenlere sahip olan cihaz, kablosuz bağlantı noktası oluşturarak aynı anda onlarca kullanıcıya internet erişimi sunuyor. Böylece askeri ve sivil operasyon birimleri arasında haberleşme sağlanırken, sahadaki güvenlik kameralarının personel riski olmaksızın izlenmesi mümkün oluyor.

Radio Teknoloji Genel Müdürü Abdurrahman Pehlivanoğlu

Radio Teknoloji Genel Müdürü Abdurrahman Pehlivanoğlu, belediyelerin ya da emniyetin kent güvenlik yönetim sistemlerindeki kamera direklerinin görüntü aktarımını ücretli bir kablo hattı yerine sundukları ücretsiz, kablosuz genişbant altyapısıyla sağladıklarını ifade etti.

SINIRDA VE SINIR ÖTESİ OPERASYONLARDA MEHMETÇİĞE DESTEK OLACAK

Operasyonel bölgelerde bulundukları için saha gereksinimlerini ve eksiklerini dikkate alarak bir ürün geliştirdiklerini dile getiren Pehlivanoğlu, yeni geliştirilen cihaz sayesinde GSM modem ile cep telefonunun çekmediği, sinyalinin çok zayıf olduğu bir yerde akü ya da araçtan sağlanan enerjiyle 3G ya da 4G yayın alıp internet olarak paylaşım sağlanabildiğini söyledi.

1,5 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkan  Radio RT-5000-01, savunma sanayisi şirketleri, doğal afetlerle mücadele eden kurumlar, belediyeler tarafından çok farklı alanlarda kullanılacak.

CİHAZ 5 DAKİKA İÇİNDE KURULABİLİYOR

Operasyonel kullanım da dikkate alınarak kolay kuruluma sahip olan cihaz tak çalıştır bir çözümü ile dakikalar içerisinde aktif olabiliyor. Cihaz, anten, kablo ve modemden oluşuyor. Modeme sim kart takılıp, cihazı elektriğe bağlamak yeterli oluyor.

Bir vadide, askeri operasyon bölgesinde ya da kurtarma bölgesinde şebekenin olmadığı, internete ulaşılamayan yerde 12 voltluk akü desteğiyle kablolu ya da kablosuz olarak yüksek hızda internet erişimi mümkün oluyor. Cihazın yaydığı sinyal cep telefonu, tablet veya laptoptan da yakalanabiliyor.

GSM modemi özellikle operasyon sahasındaki kameralardan personeli riske atmadan görüntü alabilmek amacıyla geliştirdiklerini belirten Pehlivanoğlu, ayrıca operasyon bölgesinde hareket halindeki aracın içindeki askerlerin internete çıkabilmelerini, yeni uygulamalarla iletişim kurabilmeleri sağladıklarını bildirdi.

Son dönmede kırsal alandaki güneş ve rüzgar enerji santrallerini izlemek için yoğun talep aldıklarını söyleyen Pehlivanoğlu, "Bu tarz yerlere fiber altyapı götürmek çok maliyetli ve zor. Binlerce metre fiber optik kablo çekmeniz gerek. Oysa GSM modemi 5 dakika içinde bağlıyorsunuz ve 10-15 metre fiber optik kablo fiyatına binlerce metre kablo çekmekten kurtuluyorsunuz. 81 ilde hidroelektrik santrallerinin kapak açma işlemlerini, SCADA otomasyon sistemlerini, kırsaldaki su depolarının yönetimini GSM modemle yönetebiliyorsunuz." diyerek askeri operasyonlardaki öneminden bahsetti.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 9
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkede internet çekmiyor yapsanıza su milletin neyi eksik
    Cevapla
  • heredot cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    brawooooo, süpersiniz koçlar. bana güven, düşmana korku....
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    mukemmel
    Cevapla
  • whatsapp =Pusu 1 yıl önce Şikayet Et
    whatsapp yasaklansın rüm ordumuz whatsappla hem ABDye kesin konum veriyor hem de her konuştuklarını yahudi facebook patronu ve amerikalılar ve kürt ortakları geriye dönük okuyabiliyor. Dün operasyonda şehit olan özel kuvvetler defalarca pusuya düştüler ve pkk nerede olduklarını biliyordu kesin hep. Operasyona gitmeden önce whatsapptan operasyondayken de haberleşeceklerini söylüyormuş şewhitler ailelerine. Bu ne cehalet ne vyrdumduymaz ordu. Cep telefonuyla wifi ile operasyona ABD gidebilir ama biz gidemeyiz. PKK kadar akıl yok. Onlar konuşmuyor telsizle bile. Hüzmesel yönlendirilmiş uydu tipi haberleşme lazım bu sakat üslere.
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli uygulama mevcut
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru aselsan asker ve polisler için kripto haberleşme uygulamaları üretmeli.. Hatta devlet kurumları için tarayıcılar da üretilmeli.. Google mozilla yandex bütün bilgileri alabilir
    Cevapla
  • 2735455 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide gsm çekiyorsa buna gerek yokki boş yatırım, arazide gsm yoksa ne olcak mobil telefonlarda sınırsız data verirsin biter.
    Cevapla
  • dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    50 kilometre mesafede bir yerde cep telefonu çekiyorsa cihazı oraya yerleştiriyorsunuz. Bu cihaz sinyali alıp 50 km mesafeye aktarıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor