Google Cüzdan uygulaması tüm Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı

Google Cüzdan uygulaması, eski Google Pay uygulamasının yerine geçerek kademeli bir şekilde tüm Android akıllı telefonlara sunulmaya başlandı.

Google Cüzdan uygulaması tüm Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı
Google Cüzdan uygulaması tüm Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı
GİRİŞ 19.07.2022 14:38 GÜNCELLEME 19.07.2022 14:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülkemizde hiçbir zaman aktif olmayan Google'ın G Pay uygulaması tamamen yenilerek Google Wallet (Cüzdan) adını aldı. Yeni uygulama kademeli bir şekilde tüm Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı. 

Google'ın G pay uygulamasını sessiz sedasız güncellemesi sonrası karışıklığı önlemek için yeni Google Cüzdan uygulamasının simgesini eski G Pay'e benzettiği görülüyor.

Google Cüzdan uygulaması ilk kez Mayıs 2021'de Google'ın düzenlediği I/O 2022 etkinliğinde tanıtıldı. Tanıtımın ardından ilk kez Google Cüzdan uygulaması Play Store'da 2.150.460235810 sürümü ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Uygulama henüz Türkiye için kullanıma sunulmadı. Ancak Google'ın tanıtımını yaptığı  I/O 2022 etkinliğinde Google Cüzdan'ı tüm dünyadaki Android kullanıcıları için kullanıma sunacağı belirtilmişti. Bu kapsamda uygulama ilk aşamada 39 ülkedeki Android kullanıcılarına sunuldu.

Yeni Cüzdan uygulaması, banka ve kredi kartlarının yanı sıra uçak biletleri, kimlik kartları, aşı kartları ve etkinlik biletlerinin de depolanmasını ve uygulama üzerinden erişilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca uygulamaya kaydedilen kartlarla Google Cüzdan uygulaması üzerinden temassız ödemeler yapılabiliyor. Wear Os işletim sistemine sahip akıllı saatler ile entegre bir şekilde çalışan uygulama gerçek cüzdana olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin gibi milletin parasını nasıl calariz derdindeler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı