Facebook yeni güncellemesiyle TikTok'a özendiğini gösterdi

Facebook Android ve iOS sürümleri için yeni bir sürüm yayınladı. Yeni Facebook'un TikTok'tan esinlenerek yeni bir özellik ekledi.

Facebook yeni güncellemesiyle TikTok'a özendiğini gösterdi
Facebook yeni güncellemesiyle TikTok'a özendiğini gösterdi
GİRİŞ 21.07.2022 17:50 GÜNCELLEME 21.07.2022 17:50

Facebook'un patentli Haber Kaynağını, arkadaşlardan ve sayfalardan gelen gönderilerin kronolojik bir listesi yerine varsayılan olarak "en çok okunan haberleri" gösterecek şekilde güncellemesinin üstünden on yıldan fazla bir süre geçti. Şirket 10 yılın ardından ilk büyük güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme ile arkadaşlarınızdan ve sayfalardan gelen gönderiler aynı TikTok'ta olduğu gibi kronolojik bir şekilde listelenecek.

Yeni güncellemeyle Facebook, yayın akışını iOS ve Android uygulamalarında iki sekmeye böldü. Bu sekmelerin adına ise Akışlar ve Ev adını verdi. Mark Zuckerberg, bu özellikle ilgili "Facebook için en çok istenen özelliklerden biri, insanların arkadaşlarının gönderilerini kaçırmamasını sağlamaktı. Bu nedenle bugün, arkadaşlar, gruplar, sayfalar ve daha fazlasını kronolojik sırayla ayrı ayrı görebileceğiniz Akışlar sekmesi başlatıyoruz" dedi.

Sol tarafta Ev sekmesi sağ tarafta ise Akışlar sekmesi yer alıyor

Mark Zuckerberg ve diğer Meta yöneticileri, daha önce yaptığı açıklamada en büyük önceliklerinin şu sıralar TikTok ile rekabet etmek olduğunu söylemişti. Bu kapsamda Facebook'un tasarımı baştan aşağı değiştirmesi bekleniyordu.

Facebook, kullanıcıların akışında sayfalardan, içerik oluşturuculardan ve henüz takip edilmeyen kişilerden önerilen içeriklerin yer aldığı aynı TikTok'un teknolojisine benzeyen yeni bir "Keşif Motoru" üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme de Facebook'un yeni keşif motorunun ilk adımı olarak gözüküyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi