Yeni araştırma insanların üçte ikisinin ölümsüz olmak istemediğini gösterdi

ABD'de yapılan çalışma, insanların üçte ikisinin üretilecek muhtemel bir ölümsüzlük hapını kullanmamayı tercih ettiklerini gösterdi.

Yeni araştırma insanların üçte ikisinin ölümsüz olmak istemediğini gösterdi
Yeni araştırma insanların üçte ikisinin ölümsüz olmak istemediğini gösterdi
GİRİŞ 22.07.2022 14:06 GÜNCELLEME 22.07.2022 14:06

Journal of Aging Studies isimli hakemli bir akademik dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmada yaklaşık 900 Amerikalıya, kendilerini ölümsüz kılacak bir hapı kullanıp kullanmayacakları soruldu. Araştırmaya katılan Amerikalıların yalnızca yüzde 33'ü bu soruya 'Evet' yanıtını verirken, yüzde 42'nin yanıtı ise 'Hayır' oldu. Geriye kalan yüzde 25'lik kesim ise 'Emin değilim' yanıtını verdi..

Ankette sorulan soruya 'Hayır' yanıtı verenler arasında hem genç hem de yaşlılar yer alıyor.

Araştırmaya katılan katılımcılar, 18-29 yaş arası gençler, yaş ortalaması 72 olan orta yaşlılar ve yaş ortalaması 88 olan yaşlılar olmak üzere üç ayrı gruba ayrıldı.

OLASI BİR ÖLÜMSÜZLÜK HAPINI HEM YAŞLILAR HEM DE GENÇLER KULLANMAK İSTEMİYOR

Ortaya çıkan sonuçlar, 'Ölümsüzlük hapını kullanır mıydınız?' sorusuna tüm gruplardan da 'Hayır' yanıtının geldiğini gösterdi.

Genç yetişkinlerin yüzde 34'ü ölümsüzlüğe 'Evet' derken, reddedenlerin oranı yüzde 40, kararsızların oranı yüzde 26 oldu.

Orta yaşlı grupta ölümsüzlüğe 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 32, reddedenlerin oranı yüzde 43, kararsızların oranı ise yüzde 25 olarak tespit edildi.

En yaşlı grubun ise yüzde 24'ü ölümsüzlüğe 'Evet' derken, yüzde 59 'Hayır', yüzde 17 'Kararsızım' yanıtını verdi.

Gruplar arasında ortaya çıkan en belirgin farklılık ise, 'Hangi yaşta ölümsüz kalmak isterdiniz?' sorusuna verilen yanıtlar oldu. Zira 88 yaş ortalamalı yaşlı grubundan katılımcılar, olduklarından daha genç bir yaşta ölümsüz olmak istediklerini belirtti.

Buna göre, genç grup 23 yaşında, en yaşlı grup ise 42 yaşında ölümsüz olmak isteyeceklerini kaydetti.

Araştırmacılara göre ayrıca, ölümsüz olmak isteyen erkek katılımcıların oranı ölümsüz olmak isteyen kadınlardan daha yüksek çıktı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira