Tam 7 yıl sürecek! Jüpiter'e gönderilecek uzay aracında hazırlıklar tamamlandı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından geliştirilen Jupiter Icy Moons Explorer'in (JUICE) görevi Jüpiter'de araştırma yapmak üzere Nisan 2023'te fırlatılacak.

Tam 7 yıl sürecek! Jüpiter'e gönderilecek uzay aracında hazırlıklar tamamlandı
Tam 7 yıl sürecek! Jüpiter'e gönderilecek uzay aracında hazırlıklar tamamlandı
GİRİŞ 28.07.2022 10:30 GÜNCELLEME 28.07.2022 16:38

ESA'dan yapılan açıklamada, "JUICE" Avrupa'nın Fransız Guyanası'ndaki Spaceport'tan Ariane-5 roketiyle Nisan 2023'te fırlatılacağı bildirildi.

ESA daha önce yaptığı açıklamada Jüpiter'i keşfetmek için gönderilecek uzay aracının fırlatma tarihi olarak 2022'nin sonlarını işaret etmişti. 

Uzay aracı, bu dev gaz gezegenini ve okyanus barındıran Ganymede, Callisto ve Eurpa isimli 3 uydusunu inceleyecek.

JUICE uzay aracı 7 yıllık yolculuğundan ardından 2030'da yörüngeye ulaşacağı tahmin ediliyor. Uydu Jüpiter'i uzun vadeli keşifler ve gelecekteki gezegenler arası görevler için potansiyel bir aday haline getirecek sırların çözülmesi bekleniyor.

ESA'nın açıklamasında, görevde gezegen ile uyduların kendi aralarındaki enerji alışverişinin inceleneceği, Jüpiter sisteminin oluşumu hakkında bilginin de sağlanabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

YAŞAM BELİRTİLERİ ARANACAK

Açıklamada, bunun yanı sıra görevdeki en büyük hedefin "Jüpiter sisteminde yaşam belirtileri bulmak ve uyduların yaşam için gerekli yapı taşlarını içerip içermediğini öğrenmek" olacağı bildirildi.

Açıklamada, "JUICE, uyduların gizli okyanuslarını, manyetizmasını, ısıtma sürecini, gelgit etkilerini, yörüngelerini, yüzey aktivitelerini ve atmosferlerini inceleyerek yaşam için gerekli koşulların oluşup oluşmadığını bulacak"  ifadelerine yer verildi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı