Android telefonlar için 'Outlook Lite' yayınlandı

Geçtiğimiz aylarda Outlook'un mobil uygulamasını sadeleştirerek yeni bir sürüm yayınlanacağını açıklayan Microsoft, bugün Android kullanıcıları için Outlook Lite'yi sundu. Uygulama yayınlandıktan kısa bir süre 100 bin indirmeye ulaştı.

Android telefonlar için 'Outlook Lite' yayınlandı
Android telefonlar için 'Outlook Lite' yayınlandı
GİRİŞ 02.08.2022 16:23 GÜNCELLEME 02.08.2022 16:23

Microsoft'un e-posta uygulaması birçok kullanıcı tarafından telefonlarda yavaşlamaya neden olduğu için sık sık eleştiriliyordu. Microsoft da gelen şikayetler üzerine geçtiğimiz aylarda daha sade ve daha hızlı çalışan Outlook Lite'yi duyurmuştu.

Microsoft, telefonlar için Outlook Lite'yi yayınlamaya hazırlanıyorMicrosoft, telefonlar için Outlook Lite'yi yayınlamaya hazırlanıyor

Bugün Microsoft tarafından yapılan duyuruda giriş seviyesi Android telefonlar için Outlook Lite'ın yayınlandığı açıklandı. Uygulamanın normal sürümü cihaza göre değişmekle birlikte 80 MB'den fazla. Ancak yeni Outlook Lite, 5 MB'den daha küçük bir indirme boyutuna sahip.

Uygulamanın ayrıca klasik Outlook uygulamasına göre daha az pil tüketiyor.

UYGULAMA TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILARA DA SUNULDU

Uygulamaya şu anda tüm dünyadaki kullanıcılar erişemiyor. Ancak sürpriz bir şekilde Outlook Lite Türkiye'deki Android kullanıcılara da sunuldu.

Yeni uygulama ile kullanıcılar Outlook, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 ve Microsoft Exchange hesapları ile e-postalara, takvimlere ve kişilere erişebiliyor.

Microsoft, Outlook Lite uygulamasının 1 GB'den az RAM'e ve 2G veya 3G ağ bağlantısına sahip cihazlar için kullanılmasının daha uygun olduğunu belirtiyor. 

Microsoft yeni uygulama ile ilgili "Outlook Lite ile hedefimiz, Outlook'u dünya çapında giriş seviyesi mobil cihazları bulunan kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirerek daha fazlasını elde etmelerini sağlamak" dedi.

Microsoft'un yeni uygulaması Facebook Lite, Instagram Lite, TikTok Lite, Spotify Lite ve Pinterest Lite dahil olmak üzere diğer şirketler tarafından düşük özelliklere sahip Android cihazlar için tasarlanmış çok sayıda hafifletilmiş uygulama arasına katıldı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı