Türkiye'de mobil uygulama kullanımı azalıyor

Bugün yayınlanan yeni verilere göre dünya çapında tüketiciler artık uygulamalarda günde dört ila beş saat zaman harcıyor. Ancak Türkiye'de diğer ülkelerin aksine mobil uygulama kullanımında azalma olduğu görülüyor.

Türkiye'de mobil uygulama kullanımı azalıyor
Türkiye'de mobil uygulama kullanımı azalıyor
GİRİŞ 04.08.2022 10:11 GÜNCELLEME 04.08.2022 10:12

Uygulama analiz firması data.ai tarafından yayınlanan veriler pandemi kısıtlamalarından sonra mobil uygulamalarda geçirilen zamanın normale dönmeye başladığını gösterse de kullanıcılar günün 4-5 saatini mobil uygulamalarda harcamaya devam ediyor.

Uygulamalarda harcanan günlük süre ülkeye göre değişse de kullanıcıların uygulamaları kullanarak günde dört saatten fazla zaman harcadığı 13 pazar bulunuyor. Bunlar arasında Endonezya, Singapur, Brezilya, Meksika, Avustralya, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Kanada, Rusya, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık yer alıyor. Bu pazarların üçünde (Endonezya, Singapur ve Brezilya) ise mobil kullanıcılar, uygulamalarda 5 saatten fazla vakit harcıyor.

TÜRKİYE'DE MOBİL UYGULAMA KULLANIMI DÜŞME EĞİLİMİNDE

Uygulama kullanımındaki büyüme 2020'nin ikinci çeyreğinde koronavirüs kısıtlamalarından dolayı kullanıcıların çalışırken, alışveriş yaparken, para yatırırken ve oyun oynarken kullandıkları uygulamalarda geçirdiği vakitler zirve yapmıştı.

Anacak genel olarak uygulama kullanım süresi birçok ülkede 5 saatin altına düşmeye başlamış durumda. Yalnızca Endonezya, Singapur ve Brezilya'da hâlâ uygulamalar için 5 saatten fazla vakit harcanıyor.

Ancak Türkiye'de pandemi kısıtlamalarının yoğun olduğu dönemde ve 2022'nin ikinci çeyreğinde mobil uygulamalarda harcanan zamanın düşme eğiliminde olduğu görülüyor. Dünya ortalamasının altında kalsa da Türkiye'deki kullanıcılar ortalama 4,5 saat mobil uygulamalarda vakit harcıyor.

Genel olarak bakıldığında pandemi sırasında yeni uygulamalar ve davranışlar benimseyen mobil tüketiciler, 2022'de kısıtlamaların azalmasına rağmen yeni alışkanlıklarından vazgeçmiş gibi görünmüyor. 2020'nin ikinci çeyreğinde, Singapur kullanıcıları uygulamalarda 4,1 saat vakit harcıyordu. Rapora göre şimdi bu süre 5,7 saate çıktı. Avustralya'da ise kullanıcılar, 2020'nin ikinci çeyreğinden 2022'nin ikinci çeyreğine kadar uygulama kullanım süresi 3,6 saatten 4,9 saate çıktı. Her iki ülkede de uygulamalarda harcanan zamanın artışı yüzde 40'lık bir artışı temsil ediyor.

EN ÇOK KULLANILAN MOBİL UYGULAMA INSTAGRAM OLDU

Firmanın raporunda ayrıca, ikinci çeyrek için en çok kullanılan uygulamalar ve oyunlar da yer aldı.Instagram'ı indirme sayısı açısından dünya çapında en üst sırada yer alırken oyun dışı uygulamalarda tüketicilerin en fazla harcama yaptığı uygulama TikTok oldu. Facebook, aylık aktif kullanıcılar arasında liderken onu WhatsApp, Instagram, Messenger, TikTok, Telegram, Amazon, Twitter, Spotify ve Netflix takip etti.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı! Türkiye'nin yüzde 98,5'i sosyal medya kullanıcısıCumhurbaşkanlığı açıkladı! Türkiye'nin yüzde 98,5'i sosyal medya kullanıcısı


KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"