Mobilfon, yetkili alım-satım için bayilikler vermeye başladı

Tüm fiziki ve dijital altyapısını en ileri teknolojiler kullanarak kuran ve Turkcell ile yaptığı işbirliği çerçevesinde geniş kitlelere ulaşan Mobilfon, müşterilere erişim ağını daha da genişletmek için ülke çapında bayilik vermeye başladı.

Mobilfon, yetkili alım-satım için bayilikler vermeye başladı
Mobilfon, yetkili alım-satım için bayilikler vermeye başladı
GİRİŞ 09.08.2022 14:54 GÜNCELLEME 09.08.2022 14:54

İkinci el cihaz alım satım yapan esnaflarla imzaladıkları yetkili bayi sözleşmesiyle bu işyerlerini Mobilfon adına cihaz toplama ve satma konusunda yetkili hale getirdiklerini belirten Mobilfon Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Soylu, “hem sektördeki bu esnaflarımızın iş hacimlerini artırmak hem de Mobilfon kalitesini ve güvenilirliğini daha geniş kesimlere ulaştırmak istiyoruz” dedi. İlk bayilikleri verdiklerini ifade eden Ömer Lütfi Soylu, yıl sonuna kadar 250, 2023 yılı sonuna kadar ise 1000 bayiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Mobilfon Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Soylu yaptığı açıklamada, 2020 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” gereğince ikinci el cep telefonlarının yenileme işleminin yasal olarak sadece Ticaret Bakanlığı tarafından verilen “Yenileme Yetki Belgesi” sahibi yenileme merkezleri tarafından yapılabildiğini belirtti.

Mobilfon’un Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yenileme Yetki Belgesi’ne sahip bir Yenileme Merkezi olduğunu ifade eden Soylu, ikinci el akıllı cep telefonlarını Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlediği standartlara uygun olarak, tüketicilerin güvenle kullanabilecekleri bir şekilde yenilediklerini dile getirdi.

Esnaflar için hem güvenilir hem de kazançlı

Yetkili bir Yenileme Merkezi’nin bayisi olmanın esnaflara pek çok fayda sağlayacağını vurgulayan Soylu, “Sözleşme imzalayacağımız esnafımız öncelikle Ticaret Bakanlığı tarafından lisanslı bir ikinci el alım-satım noktası olacaklar. İkinci el telefonları gider pusulasıyla tüketiciden satın alabilecek, Mobilfon’un 12 ay garantili yenilenmiş cihazlarını ise %1 KDV’yle ve kredi kartına 12 ay taksitle satabilme hakkına sahip olabilecekler. Esnafımız ayrıca, Mobilfon’un sağlayacağı dijital altyapıyla tüm cihaz alım-satım sürecini kolayca yönetebilecekler ve Mobilfon’un ortak ürün satın alma gücünü kullanarak daha uygun fiyatlarla ürün tedarik edebilecekler.” dedi.

Mobilfon Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Soylu ayrıca “Cep telefonları ülkemizde 90’lı yılların ortalarında kullanılmaya başlandı. O zamandan bugüne yaygın ve dinamik bir ikinci el pazarı oluştu. Mobilfon olarak bu dinamik pazarın, yenileme anlayışı çerçevesinde, gerek müşteriler gerek bu işi yapan esnaflar açısından daha güvenilir ve kazançlı hale getirilebilmesi için çalışıyoruz.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...