Bakan Soylu duyurdu: Yerli e-pasaport 25 Ağustos'ta basılmaya başlanıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün katıldığı NTV yayınında tamamen yerli olan e-pasaportların 25 Ağustos'ta basılacağını açıkladı.

Bakan Soylu duyurdu: Yerli e-pasaport 25 Ağustos'ta basılmaya başlanıyor
Bakan Soylu duyurdu: Yerli e-pasaport 25 Ağustos'ta basılmaya başlanıyor
GİRİŞ 19.08.2022 13:06 GÜNCELLEME 19.08.2022 13:11

NTV yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'nin ilk yerli e-pasaportunun 25 Ağustos'ta basılmaya başlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pasaport bekleme sürelerinin uzamasına ilişkin soru üzerine de yeşil pasaport basımında bazı problem yaşandığını, bu konuda çalışıldığını belirtti.

25 Ağustos'ta, bugünkü pasaporttan çok daha güvenli pasaportu üretmeye başlayacaklarını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Ama bu ay öbür pasaport devam edecek, bu pasaporttan bu ay 70 bin üreteceğiz, önümüzdeki ay 150 bin üreteceğiz, Aralık ayında tam üretime geçmiş olacağız. Yerli pasaportumuz olmuş olacak. Fakat diğer pasaport da ihtiyacımızı karşılayacağı için aynı şekilde gelecek. Yeşil pasaporta da buradan yeşil pasaport için müracaat edenlere söylüyorum. Orada biz bir iyileştirme yaptık, belki o iyileştirmeyi zamansız yaptık yani 5 yıldı yeşil pasaportun süresi o 10 yıla çıktı. 10 yıla çıkınca herkes yeşil pasaportun 10 yıllık süresini kullanmak istiyor. Şimdi elinde yeşil pasaportların 5 yıllık süresi olanlar varsa değiştirmesinler yarından itibaren onlardaki süreyi de 10 yıla çıkaracak iyileştirmeyi yapacağız."

TURKEY YERİNE TÜRKİYE

Yerli e-pasaportta Turkey yerine ilk kez Türkiye ifadesi kullanılacak. Pasaportların dış kapağında lale, iç kapak ve veri sayfasında ultra viole ışık altında Parlayan Türkiye motifi yer alacak.

Yeni yerli e-pasaport TÜBİTAK AKİS işletim sistemli temassız çipe ve birçok yeni güvenlik öğesine sahip.

Yeni pasaportun her sayfasında ülkemizin farklı şehirlerine ait tarihi, kültürel ve manevi değerlerine yönelik görseller, şehre özel, her şehre ait özel bitki görseli yer alacak.

Ayrıca yeni e-pasaportlarda, daha önce 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkıyor.

KAYNAK: NTV, AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü