Google Chrome kullanıcıları dikkat! Sahte IDM eklentisi binlerce kişiyi mağdur ediyor

Ülkemizde de çok sık kullanılan indirme yöneticilerinden Internet Download Manager'ın (IDM) Chrome uzantısı olduğunu iddia eden ve kötü amaçlı yazılım içeren sahte bir eklenti binlerce kullanıcıyı mağdur ediyor.

Google Chrome kullanıcıları dikkat! Sahte IDM eklentisi binlerce kişiyi mağdur ediyor
Google Chrome kullanıcıları dikkat! Sahte IDM eklentisi binlerce kişiyi mağdur ediyor
GİRİŞ 28.08.2022 14:36 GÜNCELLEME 28.08.2022 14:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dolandırıcıların, yıllardır bir Chrome uzantısı yardımıyla yüz binlerce kullanıcıyı ağına düşürdüğü ortaya çıktı. BleepingComputer tarafından yayınlanan bir habere göre "Proctivity" isimli bir geliştiricinin sahte "Internet Download Manager" adlı Chrome uzantısı oluşturduğunu tespit etti. Sahte uzantı internet performansında büyük indirme iyileştirmeleri (yüzde 500'e varan indirme hızı artışı) vadederek film, oyun ve diğer büyük dosyaların kolayca indirildiğini iddia ediyor. Ancak bu uzantı aslında kötü amaçlı bir yazılım.

Sahte uzantı vadettiklerini yerine getirmek yerine, spam sitelere bağlantılar açıyor, varsayılan tarayıcı arama motorunu değiştiriyor, yasadışı içeriklerin olduğu açılır (pop-up) reklamları çoğaltıyor ve kullanıcıları daha fazla kötü amaçlı yazılım içeren dosya ve program indirmeye teşvik ediyor.

Bu uzantı yıllardır Chrome Play Store’da yer alıyordu. Şu ana kadar 200 binden fazla kullanıcı tarafından indirilen bu uzantının bu güne kadar fark edilmemiş olması çok garip dursa da BleepingComputer’dan sonra bu Google’a rapor edilmiş durumda.

Eğer Chrome uzantılarınız arasında bu uzantı bulunuyorsa eklentinin hızlıca kaldırılması öneriliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    opera varken..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...