Google Chrome'da gizli sekmelere parmak iziyle giriş seçeneği eklendi

Google Chrome'un Android uygulamasına parmak izi seçeneği eklendi. Yeni güncellemeyle birlikte gizli sekmelerdeki güvenlik daha da arttı.

Google Chrome'da gizli sekmelere parmak iziyle giriş seçeneği eklendi
Google Chrome'da gizli sekmelere parmak iziyle giriş seçeneği eklendi
GİRİŞ 18.09.2022 16:53 GÜNCELLEME 18.09.2022 16:53

Google Chrome'un Android uygulamasına, gizli modu daha da gizli hale getiren yeni bir özellik eklendi. Yeni eklenen özellik sonrası gizli sekmeler yalnızca park iziyle açılabiliyor. Böylece telefonunuzu sizden habersiz karıştıran biri açık bıraktığınız gizli sekmeyi göremiyor.

Parmak izi kilidi doğrulamasıyla birlikte, Chrome'dan çıktığınız an gizli sekmeler kilitleniyor. Tarayıcıya tekrar girip gizli sekmeleri açmak istediğinizde ise parmak izi doğrulaması isteniyor.

Öte yandan parmak izi sensörü bulunmayan telefonlarda, gizli sekmeleri PIN ile de kilitlemek mümkün.

Google, parmak izi kilidi özelliğini aşamalı olarak kullanıma sunmaya başladı. Google Chrome parmak izi kilidini aktifleştirmek için Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Gizli sekmeleri kilitle seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor.

Gizli sekmeler için parmak izi kilidi, uzunca bir süredir Chrome iOS uygulamasında bulunuyordu. iOS kullanıcıları da aynı adımları izleyerek parmak izi kilidini aktif edebilir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?