Meta uyardı! 1 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri çalınmış olabilir

Meta, Android ve iOS'un uygulama marketinde Facebook bilgilerini çalmayı hedefleyen 400'den fazla uygulama tespit edildiğini duyurdu.

Meta uyardı! 1 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri çalınmış olabilir
Meta uyardı! 1 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri çalınmış olabilir
GİRİŞ 07.10.2022 17:33 GÜNCELLEME 07.10.2022 17:36

Meta, 1 milyon Facebook kullanıcısına, hesap bilgilerinin Apple veya Google'ın mağazalarında bulunan uygulamalar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini belirten bir bildirim göndermeye başladı. 

Meta'nın güvenlik araştırmacıları geçen yıl, kullanıcıların Facebook hesap bilgilerini ele geçirmek için tasarlanmış 400'den fazla kötü amaçlı uygulama tespit etti.

Şirkete göre uygulamalar, fotoğraf editörleri, kamera uygulamaları, VPN hizmetleri, burç uygulamaları ve fitness izleme araçları gibi “eğlenceli veya kullanışlı” hizmetler olarak gizleniyor. Ayrıca bu uygulamalar genellikle kullanıcılara “Facebook ile Giriş”i zorunlu tutuyor. Ancak uygulamaya Facebook ile giriş yapıldığında kullanıcıların bilgileri çalınıyor.

Meta'nın küresel tehditlerden sorumlu yöneticisi David Agranovich, Meta'nın tespit ettiği uygulamaların çoğunun neredeyse hiç işlevsel olmadığını belirtti. Agranovich "Uygulamaların çoğu, siz oturum açmadan önce çok az veya hiçbir özellik sunmuyor. Çoğu kişi oturum açmayı kabul ettikten sonra bile uygulamalar işlevsel olmuyor" dedi.

Meta, büyük çoğunluğu Android uygulamaları olmasına rağmen, hem Google Play Store'da hem de Apple'ın App Store'unda kötü amaçlı uygulama bulduğunu söyledi.

Agranovich, Meta'nın bulgularını hem Apple hem de Google ile paylaştığını, ancak uygulamaların kaldırılmasının mağazalara bağlı olduğunu söyledi. 

Şirket tespit edilen uygulamalara Facebook ile giriş yapmış 1 milyon kullanıcıya bildirim göndermeye başladı. Bildirimde "Meta'dan bir güvenlik uyarısı! Hesap bilgilerinizi çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı bir uygulamadan Facebook'a giriş yapmış olabilirsiniz. Bilgilerinizi korumak için hesabınızı hemen güvenceye almanızı öneririz" ifadelerine yer veriliyor.

KAYNAK: ENGADGET
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?