Sunny ve Axen televizyonlarda Samsung'un işletim sistemi 'Tizen' kullanılacak

Samsung, akıllı televizyonlar için geliştirdiği işletim sistemi (OS) Tizen'ı üçüncü taraf akıllı TV üreticilerin de kullanabilmesi için lisans verdi. Bu kapsamda Tizen OS'u kullanacak ilk Türk markaları Sunny ve Axen oldu.

Sunny ve Axen televizyonlarda Samsung'un işletim sistemi 'Tizen' kullanılacak
Sunny ve Axen televizyonlarda Samsung'un işletim sistemi 'Tizen' kullanılacak
GİRİŞ 10.10.2022 14:20 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsung, Tizen OS'u kullanacak ilk üçüncü taraf akıllı televizyon üreticilerini onayladı. Samsung'dan lisans alan Avrupa ve Avustralya'daki üreticiler, bu yıldan itibaren Tizen destekli televizyonları piyasaya sürecek.

Samsung Linux tabanlı olan Tizen'ı, başta akıllı televizyonlar olmak üzere mutfak aletleri, kameralar dahil olmak üzere birçok cihazda on yıldan uzun bir süredir kullanılıyor.

Tizen, Android TV başta olmak üzere diğer işletim sistemleri karşısında pazardaki payını kaybetmeye başlamıştı. Samsung bu düşüşe engel olmak amacıyla işletim sisteminin kullanımını üçüncü taraflara açma kararı aldı. 

TIZEN OS'U TÜRK MARKALARI DA KULLANACAK

Tizen OS'lu televizyonlar ilk etepta İngiltere, İspanya, Türkiye, Yeni Zelanda ve İtalya'da pazarlanacak. Bu kapsamda Samsung'un işletimim sistemini kullanacak ilk Türk markalarının Sunny ve Axen olduğu açıklandı.

Samsung'un yeni hamlesi akıllı televizyon alanında rekabetin giderek artacağını gösteriyor. Artık üreticiler ve tüketiciler seçim yapabilecekleri daha geniş işletim sistemi yelpazesine sahipler. Öte yandan Google, Roku ve LG de dahil olmak üzere dünyanın en büyük teknoloji şirketleri işletim sistemini üçüncü taraf markaların kullanımına Samsung'dan çok daha önce açmıştı. 

Bununla birlikte, Tizen TV için halihazırda mevcut olan uygulamalar, diğer üreticilerin Tizen TV'leriyle de çalışacak. Bunun da ötesinde, tüm Tizen TV'ler, Samsung'un sesli aramayı devreye sokan sanal asistanı Bixby gibi özelliklere de erişilebilecek.

KAYNAK: TECHCRUNCH
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ben asla almam ise yaramaz sistem zaman ile gunceleme yok onu gec iptv oynatma icin programlarin yarisi yok olur silinir istedigin bir seyi yukleme imkani yok kendi sistemin olana izin var android de benzeri tuzak var yine onda sayisiz program var baska yerden atma imkani var bence en iyisi android sistemi olan tv artik gøruntu kalitesi ise hepsi bir birinde berbat ise yaramaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!