İTÜ 9. Jeokimya Sempozyumu yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde dünyadan pek çok bilim adamının katılımıyla 9. Jeokimya Sempozyumu gerçekleştirildi.

İTÜ 9. Jeokimya Sempozyumu yapıldı
İTÜ 9. Jeokimya Sempozyumu yapıldı
GİRİŞ 20.10.2022 19:55 GÜNCELLEME 22.10.2022 11:17

Ülkemizin en eski ve en köklü üniversitesi olan ve bu sene 250. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde, dünyanın birçok üniversitesinden bilim insanlarının katıldığı 9th.Geochemistry Symposium (9, Jeokimya Sempozyumu) 17-20 Ekim tarihlerinde otelinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma başkanlık yapan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Mustafa Kumral, bu denli köklü bir sempozyumun bilimin doğduğu yer olan kültürü tarihi ve birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Didim'de gerçekleştirilmesinden ve ülkemizin gerek turizm cenneti gerekse doğal güzelliği ile en güzel ilçelerinden biri olan Didim'in uluslararası alanda bu sempozyum aracılığıyla tanıtımına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Jeokimyanın gerek teknolojinin gerek çevrenin gerek endüstrinin her alanında önemini vurgulayan Prof. Kumral bu tür sempozyumların Didim gibi dünyaya açılan penceremiz olan ilçelerde sayısının artmasının gerektiğini ve ülkemizin daha fazla bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğinin önemini vurguladı. Amerika'dan, Avrupa'nın farklı ülkelerinden, orta doğudan, uzak doğudan ve ülkemizden yaklaşık 250 bilim insanının katıldığı sempozyumda madencilik, çevre, atmosfer, endüstri, yeraltı suyu, petrol, jeotermal, deniz ve kıyı habitatları gibi bir çok farklı konuda bilimsel tartışmalar gerçekleştirilmiş olup 3 gün boyunca gerek Türkiye'nin gerekse dünya bilimine katkılar sunulmaya çalışıldı.

Prof. Kumral sempozyum boyunca mükemmel ev sahipliği yapan Didim Belediyesi Başkanlığına, Aydın İl Turizm Müdürlüğüne ve sempozyumun gerçekleştirilmiş olduğu Laur Hotels Experience & Elegance sahibi Sn. Yusuf Mutlu’ya ve tüm çalışanlarına destekleri ve yardımları için teşekkürlerini iletti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...