Netflix'te hesap paylaşımını engellemeye yeni önlem! Parmak izi veya yüz tanıma geliyor

Netflix, gelir artışını da sürdürmek amacıyla hesap paylaşımını tamamen engellemeye kararlı. Bu kapsamda son gelen haberlere göre Netflix parmak izi veya yüz tanıma ile giriş seçeneği üzerinde çalışıyor.

Netflix'te hesap paylaşımını engellemeye yeni önlem! Parmak izi veya yüz tanıma geliyor
Netflix'te hesap paylaşımını engellemeye yeni önlem! Parmak izi veya yüz tanıma geliyor
GİRİŞ 22.10.2022 16:49 GÜNCELLEME 22.10.2022 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde hesap paylaşımını 2023'ün Ocak ayında engellemeye başlayacağını ve bu kapsamda profillerini kendi satın aldıklarını hesaba taşımak isteyen kullanıcılar için Profil Transferi özelliğini duyuran Netflix için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Netflix'ten hesap paylaşımını bitirmek için yeni adım! Profil Transferi özelliği duyurulduNetflix'ten hesap paylaşımını bitirmek için yeni adım! Profil Transferi özelliği duyuruldu

İddialara göre Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmek için kullanıcılardan parmak izi veya yüz tanıma isteyebilir.

CCS Insight’ın baş analisti Ben Wood “Şifrelerin de bir sınırı var. Bir gün büyük yayın tedarikçilerinden birinin orada olduğumuza dair biyometrik kanıt istediğine şahit olabiliriz. Televizyonunuzda bir parmak izi sensörü olacak demiyorum, ancak telefondan bir şey izlemek isterseniz veya sadece evde otursanız bile “Gerçekten sen olduğunu kanıtlamak için parmak izini veya dijital yüz taramanı istiyorum” gibi bir bildirim alabilirsiniz” dedi.

Wood, Netflix’in hesap paylaşımı konusunda baskı altında olduğunu, kullanıcıların gerçekliğini doğrulama yöntemleri için bankalardan ders alacaklarını ifade etti.

Netflix, ilk yıllarında dünya çapında milyonlarca abone kazanırken hesap paylaşımına göz yumuyordu. Ancak abone sayısının azalmaya başlamasıyla şirket, gelir artışını sürdürmenin bir yolu olarak hesap paylaşımını engellemeyi çözüm olarak görmeye başladı. Wood'a göre 2023 yılı içerisinde biyometrik giriş seçeneği Netflix'te olacak.

KAYNAK: FORBES
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten iptv de hepsi var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana