Netflix'ten hesap paylaşımını bitirmek için yeni adım! Profil Transferi özelliği duyuruldu

Netflix hesap paylaşımını engellemeye oldukça kararlı. Bu kapsamda şirketin son hamlesi 'Profil Transferi' özelliği oldu.

Netflix'ten hesap paylaşımını bitirmek için yeni adım! Profil Transferi özelliği duyuruldu
Netflix'ten hesap paylaşımını bitirmek için yeni adım! Profil Transferi özelliği duyuruldu
GİRİŞ 19.10.2022 09:33 GÜNCELLEME 19.10.2022 09:48

Netflix, Profil Transferi adı ile kullanıcıların profillerini yeni bir hesaba taşıması kolaylaştıracak yeni özelliğini duyurdu. Ancak özelliğin asıl amacı kullanıcıların işini kolaylaştırmak değil. Yeni özelliğin temel amacı hesap paylaşımını engellemeye zemin oluşturmak.

Netflix şifre paylaşımını engellemede kararlı! Ev başına ücret alınan yeni abonelikNetflix şifre paylaşımını engellemede kararlı! Ev başına ücret alınan yeni abonelik

Resmen tanıtıldı! Netflix'in reklamlı abonelik paketi 12 ülkede kullanıma sunulduResmen tanıtıldı! Netflix'in reklamlı abonelik paketi 12 ülkede kullanıma sunuldu

Netflix'in abone sayısı yılın üçüncü çeyreğinde arttıNetflix'in abone sayısı yılın üçüncü çeyreğinde arttı

Profil Transferi özelliği ile görüntüleme geçmişinizi, Listem’i, kişiselleştirilmiş önerilerinizi, kayıtlı oyunları ve diğer çeşitli ayarları aktarmak mümkün olacak. Bu özellik dünyadaki tüm Netflix kullanıcılarına sunulacak.

Netflix, yeni özelliği şu sözlerle duyurdu:

“İnsanlar taşınır. Aileler büyür. İlişkiler biter. Hayat daima değişir ancak hayatınızla birlikte Netflix deneyiminizin de değişmesine gerek olmamalı. Hesabınızı kullanan kişilerin bir profili başka bir hesaba aktarmasına imkân tanıyan Profil Transferi özelliğini bugün kullanıma sunuyoruz."

Daha önceki açıklamalara bakıldığında Netflix'in birden fazla kişi tarafından tek hesabın kullanılmamasının önüne geçmeyi hedeflediği biliniyor. Bu özelliğinde hesap paylaşımını engellemeye hazırlık olduğu görülüyor.

Hesap paylaşımı engellenmeye başlandığında hesap sahibi, arkadaşlarından şifrelerini kullanmayı bırakmalarını istediğinde hesapla ilgili tüm bilgiler  'Profil Transferi' özelliğiyle yeni bir hesaba taşınabilecek.

Netflix, 18 Ekim'de yaptığı son üç aylık kazanç çağrısı sırasında hesap paylaşımının engellenmeye 2023 yılı itibariyle başlanacağını açıkladı.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi