Netflix şifre paylaşımını engellemede kararlı! Ev başına ücret alınan yeni abonelik

Netflix, belirli ülkelerde hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılardan ücret almak için yeni bir "ev ekle" özelliğini test etmeye başlayacağını duyurdu.

Netflix şifre paylaşımını engellemede kararlı! Ev başına ücret alınan yeni abonelik
Netflix şifre paylaşımını engellemede kararlı! Ev başına ücret alınan yeni abonelik
GİRİŞ 19.07.2022 09:32 GÜNCELLEME 19.07.2022 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Netflix'te devam eden abone kaybı şirketi yeni önlemler almaya zorluyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamalarda bu konuda alınacak en büyük önlemlerden bir tanesinin şifre paylaşımını engellemek olduğu biliniyordu. Sonunda Netflix'ten konuyla ilgili resmi bir açıklama ekledi. 

Netflix tarafından bugün yapılan açıklamada belirli ülkelerde hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılardan ücret almak için yeni bir "Ev Ekle" özelliğinin test edilmeye başlandığı bildirildi. "Ev Ekle" özelliği video akış devinin şifre paylaşımını engellemedeki kararlılığını gösteriyor. Kullanıcılar test edilen özellikte evlerinin dışında bir hesap kullanmaları durumunda ek bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. 

Netflix, özelliği önümüzdeki ay şifre paylaşımının en çok olduğu ülkelerden Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras'ta test etmeye başlayacak.

Netflix tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili "Son 15 yılda, seyahat eden veya birlikte yaşayan insanlar da dahil olmak üzere, kullanımı kolay bir video akış hizmeti oluşturmak için çok çalıştık. Üyelerimizin Netflix filmlerini ve TV şovlarını bu kadar çok sevmeleri ve bunları daha geniş bir şekilde paylaşmak istemeleri harika. Ancak günümüzde haneler arasındaki yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor" ifadelerine yer verildi.

OTURUM AÇILAN HER EV BAŞINA EKSTRA ÜCRET ALINACAK

Bu test bölgelerinde Netflix hesabınızın ek bir evde kullanılmasına izin vermek istiyorsanız, şirket sizden ekstra ücret ödemenizi talep edecek. Test bölgelerindeki aylık ücret ise 2.99 dolardan başlıyor.

Ev ekleme sayısı ise sınırsız değil. Temel Netflix planındaki üyeler fazladan bir ev, Standart kullanıcılar iki adede kadar ekstra ev ve Premium kullanıcılar en fazla üç ekstra ev ekleyebilecek. Bu test bölgelerindeki kullanıcılar, hesaplarının nerede kullanıldığını hesap ayarlarından görüntüleyebilecek. Gerekirse hesap sahipleri evleri hesaplarından kaldırabilecek.

Netflix daha önce yaptığı bir açıklamada dünya genelinde kullanıcı hesaplarını paylaşan yaklaşık 100 milyon hane olduğunu ve bunların 30 milyondan fazlasının yalnızca ABD ve Kanada'da olduğunu tahmin ettiğini söylemişti. 

Netflix, hesaplarını paylaşan üyelerden daha fazla ödeme yapmalarını isteyerek, hizmetten yararlanan herkesten Netflix'in gelir elde etmesine yardımcı olmasını umduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • aga ali 1 yıl önce Şikayet Et
    yan yerleri o ulkeler para bulsa yiyecek alacak deneyecek zengin ulke kalmamis galiba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık