Son onay da verildi! Elektronik cihazlarda artık yalnızca USB Type-C olacak

Avrupa Birliği (AB), 2024 yılında satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı verdi.

GİRİŞ 24.10.2022 13:45 GÜNCELLEME 25.10.2022 10:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AB Konseyi, elektronik cihazlara USB-C girişini zorunlu hale getiren yasayı son kez onayladı.

2024 yılı sonuna kadar bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu olarak yer alacak.

Böylece tek bir şarj cihazı çeşitli elektronik cihazlarda kullanılabilecek. Yeni cihaz alımlarında kablo ve şarj aleti satın almak gerekmeyecek. Mevcut kablo ve şarj aletleri farklı cihazlarda kullanılabilecek.

Düzenleme, 2026 yılında dizüstü bilgisayarları da kapsayacak biçimde genişleyecek.

Düzenlemenin özellikle Apple firmasını etkilemesi bekleniyor. Apple, akıllı telefonlar, bazı tabletler ve kulaklıklarında lightning adlı farklı bir giriş kullanıyor. Firma, yeni iPad ve dizüstü bilgisayarlarında ise USB-C girişi tercih ediyor.

Daha önce Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından da onaylanan düzenleme, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği'nin Type-C kararı sonrası merak edilen soru: Type-C mi yoksa Lightning mi?Avrupa Birliği'nin Type-C kararı sonrası merak edilen soru: Type-C mi yoksa Lightning mi?

Halihazırda çoğu Android cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlar da aynı girişi kullanıyor.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de aynı şekilde uygulama yapılması şart.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaymağını yediler
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    cok gec kaldilar buyuk sorun ise beyaz esya yazici kopya makinesinde garanti bitti mi tak gidiyor orda garanti en az on yil ve yedek garanti ile 15 yil olacak kopya yazici makine ise boya satmak icin kalitesiz yapiyor yada uc be gr boya dunyanin parasi onun yerine butun makine de boya icin depo olacak halk kendisi dolduracak ampuller de benzeri sey olacak uc bes yil gitmez ise yasak olacak satmak sadece ufak sey ile gøz boyama bu
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Lazer yazıcı kullan , ilk maliyet dışında , toner çok uygun fiyata doluyor, uzun ömürlü cihazlar. Mürekkep püskürtmeliler , özellikle ucuz olanları çöpten farksız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca neden durdular.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar