Monster Pusat Clutch Gamepad incelemesi

Monster Notebook'un hem PC hem de mobil oyuncuları hedef alan yeni yeni gamepadi Monster Pusat Clutch'u inceledik.

Monster Pusat Clutch Gamepad incelemesi
Monster Pusat Clutch Gamepad incelemesi
GİRİŞ 06.11.2022 16:01 GÜNCELLEME 06.11.2022 16:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'de oyun bilgisayarı denince ilk akla gelen markalarından olan Monster Notebook, oyun bilgisayarlarının yanı sıra oyuncu aksesuarlarına da ağırlık vermeye başladı.

Monster Notebook, güçlü bilgisayarlarının yanı sıra tam bir ekosistem kurulumu için gerekli olan klavye, mouse, ses sitemi ve monitör gibi donanım ve aksesuarları oyun severlerle buluşturuyor.

Monster yenilenen siyah ve yeşil renklere sahip Pusat Clutch Gamepad'i kullanıcıların beğenisine sundu.

Hem mobil oyuncuları hem PC oyuncularına hitap eden Pusat Clutch Gamepad çift bağlantı desteği ile geliyor. Cihaz içerisinde bulunan Bluetooth bağlantısının yanı sıra kutu içeriğinden çıkan nano alıcı ile 2.4GHz bağlantısı kurulabiliyor.

POTANSİYOMETRELİ YENİ TETİK TUŞLARI

Bir önceki nesle göre oldukça fazla iyileştirme ile gelen Pusat Clutch Gamepad FPS oyunlarında tetik, yarış oyunlarda gaz ve fren olarak kullanılan RT ve LT tuşlarında  potansiyometre kullanılmış. Üst seviye gamepadlerde görmeye alışkın olduğumuz bu özellikle sayesinde cihaz farklı kuvvetleri algılayabiliyor. Örneğin, bir yarış oyununda tuşa ne kadar basarsanız o kadar gaz verebiliyor ya da fren yapabiliyorsunuz. Bu da oyunlarda çok hassas kontrol yapmanıza ve rekabette bir adım öteye geçmenize olanak sağlıyor. Yaptığımız testlerde de tetik tuşları özellikle yarış oyunlarda oldukça fazla keyif veriyor ve gerçekçiliği ön plana çıkarıyor.

Xbox gamepadleirnden alışık olduğumuz bir tuş dizilimi ile gelen Monster Clutch Gamepad'in analog motorlarının hassasiyeti iyi tatmin edici düzeyde. FPS oyunlarda oldukça hassas ve isabetli hamleler yapmaya olanak sağlıyor.

DEĞİŞTİRLEİBLİR D-PAD AVANTAJI
Tasarım olarak artık daha iyi ele oturan Pusat Clutch Gamepad'de artık aydınlatmalı tuşlar ve değiştirilebilir D-Pad'de yer alıyor. Farklı oyunlar için kişiselleştirilebilir yeni Pusat Gamepad, kutusundan iki farklı D-Pad ile geliyor. Ancak D-Pad'ler mıknatıslı olarak tasarlansa çok daha iyi olurdu. 

Oyuncuların gamepadlerde en önemsedikleri konuların başında gelen titreşim geri bildiriminde de iyileştirmeler yapılmış. Titreşim bir önceki versiyona göre artık daha kuvvetli ve hassas.

MOBİL OYUNCULAR İÇİN YENİ TUTUCU
Mobil oyuncular için özel tutucu ile gelen Pusat Clutch Gamepad'te eski versiyondaki tasarım değiştirilmiş. Telefon tutucu nano alıcının saklandığı alan açılarak takılıyor ve 3 kademeli eğim ayarı bulunuyor. Telefonu oldukça iyi bir şekilde tutan bu alan herhangi bir düşme korkusu vs. yaratmıyor.

BATARYA
Dahili batarya ile gelen  Pusat Clutch Gamepad'te 700 mAH'lık şarj edilebilir bir pil bulunuyor. Bu batarya ile kullanıcılarına 12 saatlik çalışma vaat ediyor. Tabi ki bu süre özellikle titreşimin kullanımına göre değişiklik gösterebiliyor.

UYUMLULUK

Pusat Clutch Gamepad hem Android telefonlarla hem de PC ile sorunsuz çalışıyor. Android TV ve Nintendo Switch ile de tam uyumlu çalışıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Arayüz Çift Kablosuz Denetleyici (Bluetooth + 2.4Ghz Alıcı)
Batarya Dahili 700mAH Şarj Edilebilir Pil
Batarya Bekleme Süresi Ortalama 12 saat
Tasarım Nano alıcı için özel depolama tasarımı
Özellik Turbo Modu
Titreşim Sensörü NSW ve PC için Titreşim Sensörü
Hareket Sensörü NSW için Hareket Sensörü
D-Pad Değiştirilebilir D-Pad
Işıklandırma XYAB RGB led göstergeleri
Uyumluluk Kablosuz Bağlantısı Bluetooth üzerinden NSW, Android, PC X + Input Bağlantısı
İçerik Gamepad, 1m Type-C şarj kablosu, değiştirilebilir D-pad 2.4Ghz alıcı, mobil cihaz tutucu

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • orhan cılgaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden incelemeleri dergilerde okurduk. Hep yutube ytube. yine böyle yazılar görmek güzel.
    Cevapla
  • tam bir canavar 1 yıl önce Şikayet Et
    Monster ürünlerini kullanıyorum gayet sağlam. Ama yerli bir marka olarak fiyatların daha uygun olmasını bekliyorum
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahanda sipariş ettim. Çin markalarına yerine yerli kazansın
    Cevapla
  • xgo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli markaların için en güven veren firma. güzel işler yapıyorlar. Tebrik ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu