Depremi saniyeler önce haber verdi! Android Deprem Uyarı Sistemi, Düzce depreminde de çalıştı

Google’ın, Android telefonlarını kullanarak depremi birkaç saniye öncesinden haber vermeyi amaçlayan Android Deprem Uyarı Sistemi, bu sabah yine devredeydi.

GİRİŞ 23.11.2022 11:01 GÜNCELLEME 23.11.2022 11:37
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bu sabah saatlerinde Düzce'de meydana gelen deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi ve panik yarattı.

Depremin hemen ardından Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 6 olarak açıklarken, AFAD ise depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

4 SANİYE ÖNCE DEPREMİ HABER VERDİ

Google’ın Android telefonlarını kullanarak depremi birkaç saniye öncesinden haber vermeyi amaçlayan Android Deprem Uyarı Sistemi, depremden yaklaşık 4 saniye önce kullanıcılara uyarı gönderdi.

GOOGLE ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Bu özellik ile birlikte, Android cihazlar önce bir depremin neden olduğu dalgaları tanıyor. Ardından Google, telefonlardan gelen verileri analiz ederek sismik aktivitenin arttığı alandaki kullanıcılara erken uyarı mesajı gönderiyor. Kullanıcılar da bu hizmeti reddetmedikleri takdirde otomatik olarak bilgilendiriliyor.

Sistem teknik olarak bir depremin meydana getirdiği titreşimi ve hızını tespit etmek için dünya çapında kullanılan 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanıyor ve kullanıcılarına gerekli uyarıları veriyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri tüm telefonlarda çalışıyor.

GOOGLE DEPREM UYARI BİLDİRİMLERİ NASIL AÇILIR?

Eğer siz de Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, Ayarlar > Konum > Konum hizmetleri > Deprem uyarıları yolunu izleyerek bildirimleri açabilirsiniz

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 28
  • Vatandaş Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin karton firman var galiba uyanık.
    Cevapla
  • beton ve demir 1 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna ve rusya arasındaki savaş depremlere neden oluyor. japonyaya atılan depremden sonra japon ya bir daha depremden kurtulamadı. bundan sonra yapılacak konutlar yanmaz ve ıslanmaz kartondan yapılmalı. yoksa işimiz kötü. Malzeme bilimciler yüksek katlı binaları hafif ve sağlam yapacak malzeme bulmalı. artık betonu ve demiri terketmeliyiz.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş çık dışarı biraz hava al. Makro sorunlarla da kafanı yorma, bırak dünyayı başkaları kurtarsın. Sen keyfine bak hayat kısa
    Cevapla
  • misafir35 1 yıl önce Şikayet Et
    benim açık hiç uyarmadı.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gece uyuyorsun... Sinyal gelse ne olur?
    Cevapla
  • 1 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz olursa
    Cevapla
  • Leylaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk horoz cok daha onceden hıssedıyor annemlerın cocuklugunda tavuklar o gece cok hareketlenmıs ses çıkarmışlar ardından deprem olmus Afyonda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması
Rusya'da çarpıcı anlar! İki komutan Rusya Devlet Başkanı Putin'i selamlamadı