Meta'ya dev para cezası!

İrlanda'nın veri düzenleyicisi, Facebook ve Instagram tarafından hedeflenen reklamların AB gizlilik yasasını ihlal ettiğini tespit etti. Meta, 414 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Meta'ya dev para cezası!
Meta'ya dev para cezası!
GİRİŞ 05.01.2023 19:16 GÜNCELLEME 05.01.2023 19:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Facebook'un ana firması Meta, Facebook ve Instagram kullanıcılarının çevrimiçi aktivitelerini reklam amacıyla takip ettiği için İrlanda veri düzenleyicisi tarafından 414 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Çarşamba günü uygulanan para cezası, Dublin tarafından Meta'ya verilen toplam cezaları bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde 1,3 milyar doların üzerine çıkardı.

Dublin merkezli Veri Koruma Komisyonu (DPC), web sitesinde yaptığı açıklamada , Meta'nın Facebook ile ilgili ihlaller için 222,5 milyon dolar ve Instagram ile ilgili ihlaller için 191 milyon dolar para cezasına çarptırılacağını duyurdu.

Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp mesajlaşma hizmetini içeren ayrı bir soruşturma halen devam ediyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    butun dunya ceza verir iken biz bakiyoruz bizim halkin guvenligi ønemli degil mi bunlara bol ceza kesilecek
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok iyi olmuş , onun bunun fikrini çalanlar icin
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun birde biz kesek cezayı bunlara demeki birileri baktı pay alamıyorlar 9 aydır araştırma yaomışlarki instegram nasıl ceza keseriz açığı ne diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı