Starlink, 2024'te Türkiye'ye geliyor: Yurt dışındaki fiyatı el yakıyor

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, Starlink'in 2024 yılında Türkiye'de aktif olacağını belirtti. Fiyatların ne olacağına dair bir bilgi yok. Şirket, yurt dışında 499 dolara kurulum hizmeti sunarken, servisin aylık ücreti 99 dolar.

GİRİŞ 24.01.2023 13:41 GÜNCELLEME 24.01.2023 13:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni Starlink uydularını yörüngeye göndermeye devam ediyor.

SpaceX, Starlink uydularından internet erişimi sağlayan anten kitlerinin ön sipariş sürecini 2021'de başlasa da henüz bu hizmet Türkiye'ye gelmedi.

SpaceX, Starlink'in internet sitesindeki hizmet haritasını güncelledi. Güncellemeye göre; bu hizmet 2024'te Türkiye'ye gelmiş olacak. Starlink, dünya çapında 32 ülkede aktif olarak kullanılıyor.

AYLIK ABONELİK ÜCRETİ 99 DOLAR

Son zamanlarda yaşanan küresel çip tedarik sorunları nedeniyle şirket, ekipmanların üretiminde aksamaların olduğunu açıklamıştı.

Starlink hizmetinin ülkemizdeki fiyatı henüz bilinmiyor. Şirket, yurt dışında 499 dolara kurulum hizmeti sunuyor. Servisin aylık ücreti ise 99 dolar.

Starlink'in aylık abonelik ücreti 99 dolar. Ancak hizmetin ülkemizde ne gibi onaylardan geçeceği ve Türkiye fiyatında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı şimdilik bilinmiyor.

STARLİNK NE KADAR HIZ SAĞLIYOR?

Geçtiğimiz aylarda Speedtest tarafından paylaşılan rapora göre Starlink, birçok ülkede geniş bant indirme hızlarını geride bıraktı. Hizmet, ABD'de 4. çeyrekte 104.97 Mbps indirme hızına ulaştı. Ancak ülkedeki en yüksek ve en düşük indirme hızı orantısız. Örneğin; en yüksek indirme 191.08 Mbps ile Florida'dayken, en düşük indirme hızı ise 64.95 Mbps ile Oregon eyaletinde.

Starlink, Ookla'nın anketine göre 18 ülkenin 14'ünde, sabit internet sağlayıcılarından daha yüksek bir performans gösterdi. Örneğin; Avustralya'daki sağlayıcılar ortalama olarak 51,35 Mbps indirme hızı sunuyorken, Starlink ise 141,55 Mbps'lik bir hız sağladı.

KAYNAK: SHİFTDELETE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    en kötüsü bile bizim en iyimizden iyi. Bizde en iyi indirme hızı 24 mbps
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylemeyi bırakın artık sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde tüm yurtta fiber çalışmaları yapılıyor Allahın izni ve hükümetimizin gayreti ile 2023 sonuna kadar en eski mahalleler bile fiber altyapıyla buluşmuş olacak benim oturduğum bina 15 yıllık ve fiber interneti ücretsiz bir şekilde getirdiler şuan 1000mbit indirme ve 500mbit upload sorunsuz bir şekilde kullanıyorum Allah devletimize güç versin sizin gibi yalancılarında cezasını.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani bedava internet verecekti :)))
    Cevapla
  • fıdıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda be, kan emicilerden kurtulacaz gerçekten adam gibi sorunsuz, hızlı internet sahibi olacaz ya da en kötü ihtimal halihazırdaki issler nasıl internet hizmeti verilmesi gerektiğini öğrenip rekabet etmeye başlar belki
    Cevapla
  • vatanDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    fıdıl senin matematik hocan ağlıyor şuanda 99 dolar kaç para yapıyor sen biliyor musun ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?