Windows 11 Moment 2 güncellemesi ile gelecek özellikler yayınlandı

Microsoft, yakın bir zamanda Windows 11 22H2 sürüm kodlu - moment 2 güncellemesinin yayınlanacağını açıkladı. Güncelleme ile ilgili ekran görüntüleri yayınlandı. Belirtilen güncelleme ile tasarımda değişikliğe gidildiği görülüyor.

Windows 11 Moment 2 güncellemesi ile gelecek özellikler yayınlandı
Windows 11 Moment 2 güncellemesi ile gelecek özellikler yayınlandı
GİRİŞ 28.02.2023 13:35 GÜNCELLEME 28.02.2023 17:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Microsoft, 5 Ekim 2021 tarihinde piyasaya sürdüğü Windows 11 işletim sistemini güçlendirmek için her geçen gün yeni hamleler yapıyor. Sade ve kompakt bir tasarıma sahip olan Windows 11, sahip olduğu tasarım ve performans ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Microsoft, Windows 11 kullanımında geçtiğimiz yılın kasım ayında ciddi bir artış yaşandığını söylüyor. Microsoft'un açıklamasına baktığımızda popüler işletim sistemine eklenen her yeni özelliğin yerinde olması, oluşan bu artışların nedenini açıklıyor.

MEVCUT ÖZELLİKLERE YENİ İŞLEVLER EKLENECEK

Ekim ayında sunulan ilk "22H2 Moment" güncellemesinden sonra Microsoft, 2023'ün Mart ayında yeni bir güncelleme sunmayı düşünüyor. Yeni gelecek özellikler ile mevcut özellere yeni işlevler kazandırılacak. Örneğin, tabletler için sunulan Windows 11'de yer alan görev çubuğu dokunma kolaylığı için daha büyük bir hale getirilecek.

Hatırlatma:

Tabletlerde yer alan Windows 11 görev çubuğun kapladığı yerin dar olması sizi rahatsız ettiğini düşünüyorsanız, yeni güncelleme sunulana kadar ayarlardan "otomatik gizleme" seçeneğini kullanabilirsiniz.

DOSYA GEZGİNİNDE CANLI ARAMA

BU özellik bizlere dosya gezgini üzerinde arama yaparken "Enter" tuşuna basmadan arayacağımız detayla ilgili sonuçlar listelenecek. Birçok uygulamada var olan bu özelliğin dosya gezgini üzerine eklenmesi bizlerin herhangi bir dosya ararken zaman kaybetmememizi sağlayacak.

SİSTEM TEPSİSİ YENİDEN TASARLANDI

Görev çubuğunda yer alan sistem tepsisi yeni güncellemeyle birlikte modern bir görünüme kavuşacak. Ayrıca görünürde olan simgelerin üzerine geldiğinizde uygulama ile ilgili ipuçlarını bizlere gösterecek. Bu özelliklere ek olarak artık simgeleri sistem tepsisine kolaylıkla sürükleyerek taşıyabileceğiz.

ARAMA KUTUSU YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Microsoft, görev çubuğunda yer alan arama kutusunu küçülterek değişiklikte daha yuvarlak bir tasarıma gitti. Buna ek olarak "Görev Çubuğu Öğeleri" aracılığıyla arama kutusunun stilini değiştirmemize olanak sağlanıyor.

BAŞLAT MENÜSÜNDE WEB SİTELER ÖNERİLECEK

Mart ayı güncellemesiyle birlikte başlat menüsünde yer alan arama çubuğu daha yuvarlak köşelere sahip olacak. Ayrıca başlat menüsünde arama yaptığımızda bizlere internet siteleri üzerindeki sonuçları Listeleyecek. Öneriler bölümü istendiği takdirde kaldırılabilecek.

Başlat menüsü için gelecek en önemli özelliklerden biri de arama motoruna yapay zekanın eklenmesi olacak. Bu sayede sohbet edercesine aramak istediklerimizi Windows'a belirtip keyifli bir arama deneyimini yaşayabileceğiz.

ENERJİ YÖNETİMİ DEĞİŞİYOR

Güç ve Pil ayarları sayfası artık enerji tasarrufu sağlamak ve karbon ayak izini azaltmak için özellikleri yapılandırma önerileri sunacak. Tasarım konusunda aynı kalan uygulama, enerji tüketimi konusunda bizlere tercihlerde bulunacak.

GÖREV YÖNETİCİSİNDE İNCE AYAR

Görev yöneticisinde sadece kullanıcılara özel önerilerde bulunmak için yeni bir filtreleme özelliği geliyor. Filtreyi açmak için "ALT + F" tuşlarına basmanız yeterli olacak. Ayrıca görev yönetiminin tasarımını da değiştirmemizi sağlayacak olan Windows, bizleri kalıplaşmış stilden uzaklaştıracak.

TAM EKRANDA WİDGETS  ÖZELLİĞİ

Güncellemeyle birlikte artık tam widgets bölümünü tam ekran kullanabileceğiz. Birçok uygulamanın desteklediği widgets ile bilgi almak istediğimiz içeriklere daha kolay bir şekilde ulaşabileceğiz.

Windows 8 ile birlikte tam ekran olarak hayatımıza giren ve daha sonra daha küçük bir kutuda toplanan eski başlat menüsünü andıran yeni Widgets özelliği, kullanıcıların ilgisini çekecekmiş gibi görünüyor.

SEKMELİ NOT DEFTERİ UYGULAMASI

Windows 11 üzerinden not alırken artık kolaylıkla yeni sekme oluşturup farklı konuları kategorize edebileceğiz. Not alırken yazdığımız bilgilerin artık karışmayacak olması ve daha kolay bulunabilir olması bizlere yepyeni bir not alma deneyimini yaşatacak.

Mart ayının ortalarında kullanıcılara sunulacağı düşünülen güncelleştirmenin, tasarım konusunda ufak da olsa ciddi ve hoş değişikliklere gittiği görülüyor. Yeni tasarımla birlikte modern bir görünüme sahip olacak Wİndows 11, mart ayında gelecek olan "Moment 22H2" güncellemesi ile birlikte kullanıcılara rahat bir deneyim yaşatacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    11 ile sürücüler saçmaladı. Ne üretici ne yazılımcı çözüm sunmuyor. Cihazlar tuşlu telefona döndü.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Micrasoft da yaşlandı. 7 den sonra 10 a kadar toparlayamadılar. 10 da düzelttiler 11 yine fecaat.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü