Microsoft, 689 kişinin işine son veriyor!

Microsoft, Seattle bölgesindeki ofislerinde çalışan 689 kişiyi işten çıkarıyor. Birçok teknoloji devi gibi Microsoft şirketi de artan maliyeti azaltmak için işten çıkarma planını devreye koydu.

Microsoft, 689 kişinin işine son veriyor!
Microsoft, 689 kişinin işine son veriyor!
GİRİŞ 07.03.2023 16:23 GÜNCELLEME 07.03.2023 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Washington eyaleti İstihdam Güvenliği Departmanı tarafından kamuoyuna açıklanan bir dosyaya göre Microsoft, Pazartesi günü Seattle bölgesindeki ofislerinde çalışan 689 kişiyi işten çıkaracak.

Yapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladıYapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladı

ÖNEMLİ PROJELERDE YER ALAN ÇALIŞANLAR ETKİLENECEK

Bir sözcü, işten çıkarmaların son turunun Microsoft'un Redmond, Bellevue ve Issaquah ofislerindeki çalışanları etkilediğini doğruladı.

The Verge'den Tom Warren'a göre, işten çıkarılan departmanlar arasında Mac için Visual Studio, Eğlence ve Cihazlar, Azure Edge+ Platform ve daha fazlası yer alıyor. Geçtiğimiz ay ise Xbox, Surface ve HoloLens departmanlarındaki bazı çalışanlar bu durumdan etkilenmişti.

MİCROSOFT İŞTEN ÇIKARILACAK KİŞİLERE İMKANLAR SUNACAK

Daha önceki işten çıkarmalara benzer şekilde, işten çıkarılacaklar iki aylık kıdem tazminatı, altı ay boyunca hisse senedi ödüllerinin hak edişinin devam etmesi, altı ay boyunca sağlık sigortası, kariyer geçiş hizmetleri ve işten çıkarılmadan önce 60 günlük bildirim alacaklar.

Bu gelişme, şirketin daha geniş maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak Ocak ayında duyurduğu 10.000 çalışanı işten çıkarma planının bir parçası olarak görülüyor. Bu da Microsoft'un şu ana kadar Seattle bölgesinde yaklaşık 2,200 çalışanın işine son verdiği anlamına geliyor ki bu da şirketin küresel kesintilerinin yaklaşık %22'sine denk geliyor.

BİRÇOK ŞİRKET KÜÇÜLMEYE GİDİYOR

Microsoft, son dönemde önemli sayıda çalışanını işten çıkaran birçok teknoloji şirketinden sadece biri diyebiliriz. İşten çıkarmalara devam eden diğer şirketler arasında Google, Meta, Spotify, Amazon, Twilio ve Elon Musk yönetimindeki Twitter bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlara durmadan kazik atmak yerine bir sey yaparsan ona gunceleme ver sorunsuz devam etin durmadan yeni sey diye yeni pc al program dersen insanlar baska istem bulur gecer o olmaz ise anroid var yazik degil mi kac milyar pc cøpe gidecek yeni dandik program icin belki o da orunlu olacak bu sefer yenisini al yine adam gibi butun pc uyumlu sistem var herkes yuklesin kullansin bir de cevre derler o kadar pc cevreye zararli degil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri