OnePlus, sıvı soğutmalı akıllı telefonunu tanıttı

OnePlus, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı CyroFlux teknolojisiyle bilgisayar sitemlerinde bulunan sıvı soğutma sistemini akıllı telefonlara getiriyor. Şimdilik sadece OnePlus 11 5G üzerinde denen teknoloji, görenleri hayrete düşürüyor.

OnePlus, sıvı soğutmalı akıllı telefonunu tanıttı
OnePlus, sıvı soğutmalı akıllı telefonunu tanıttı
GİRİŞ 01.03.2023 14:35 GÜNCELLEME 01.03.2023 14:35

OnePlus, Barcelona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı telefon konseptiyle ilgileri üzerine çekti. Mobil cihazlar için farklı bir tasarım kullanmayı tercih eden firma, sunduğu akıllı telefondaki özellik ile telefonlardaki ısınma sorunlarını ortadan kaldırmayı düşünüyor.

OnePlus, sıvı soğutma teknolojisini üst düzey akıllı telefonlarla birleştiren bir tasarım çalışması olan OnePlus 11 Concept ürünüyle kongrede yerini aldı. Söz konusu olan sıvı soğutmalı özelliği entegre etmek için OnePlus'ın amiral gemisi olan OnePlus 11 5G cihazını kullandı.

OYUNCULAR İÇİN TASARLANDI

Şirketin "CyroFlux" olarak adlandırdığı teknolojinin testlerde yüksek sonuçlar verdiği belirtildi. OnePlus 11 5G üzerinde yapılan testlerde oyun sırasında telefonun genel sıcaklığı 2,1 santigrat derece azalarak oyunlarda 3 ila 4 fps'lik bir artış sağlandı. Bu oran şimdilik az gibi görünse de bahsedilen teknolojinin geliştirilmesi durumunda mobil oyuncuları sevindireceği görünüyor.

CryoFlux teknolojisi sadece oyun oynarken ısınan telefonları değil, şarja takılı olan cihazların ısınma sorununu da çözecek.

BUNU NASIL YAPIYOR?

Bilgisayarlar için sıvı soğutma sistemini minyatürleştirerek telefonlara entegre etmeyi düşünen şirket, başarılı olmuş gibi görünüyor. Active CryoFlux sistemi, yağ/silikat bazlı sıvıyı bir dizi boru içinden itmek için plezoelektrik seramik bir mikro pompa kullanıyor. Pompa 0,2 santimetrekareden daha az alana ihtiyaç duyuyor ve fazla güç harcamadan sıvıyı telefonun arka kasasında yer alan borular içinde dolaştırabiliyor.

Sıvı soğutma modülü arka kasada kamera altında yerleştirilmiş ve modülü aydınlatmak için ışıklandırmalar kullanılmış. Aydınlatılan soğutma modülleri kasa tasarımını bozmadan şık bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu