Meta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklar

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka teknolojisini Whatsapp ve Messenger'a getiriyor. Kullanıcılarına bu alanda benzersiz bir deneyim sunmak isteyen Zuckerberg'in kuracağı ekibi eski Apple yöneticisinin yönetmesi bekleniyor.

Meta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklar
Meta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklar
GİRİŞ 02.03.2023 09:53 GÜNCELLEME 02.03.2023 09:56

Yapay zeka yarışından geri kalmak istemeyen Mark Zuckerberg, Meta şirketine bağlı Whatsapp ve Facebook Messenger'ı yapay zeka ile buluşturmayı düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde Meta şirketinin yapay zeka girişiminde bulunacağından söz etmiştik. Yeni gelen bilgiler doğrultusunda Whatsapp ve Facebook Messenger da tıpkı ChatGPT ve Bing AI uygulamalarında olduğu gibi yapay zekaya sahip olacak.

Meta'dan yapay zeka hamlesi! Kendi uygulamasını tanıttıMeta'dan yapay zeka hamlesi! Kendi uygulamasını tanıttı

Mark Zuckerberg yapay zeka yarışında bulunduğumuz zamanın ötesinde olabilecek seviyede deneyimler yaşatmak istiyor. Ayrıca Zuckerberg, "insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka kişilikleri" oluşturarak üst düzey yarar sağlamak istediklerini söylüyor. Yapay zeka alanındaki çalışmaları destekleyen Meta'nın CEO'su, yapılacak olan her yapay zeka çalışmasının halka sunulmadan önce çok fazla temel üzerinde gerekli testlerin yapılması konusunda ekibine uyarlarda bulundu.

Mark Zuckerberg - Metaverse

YAPAY ZEKA YARIŞINA İLK ADIM

Meta, yapay zeka çalışmalarına Whatsapp ve Messenger üzerinde bir takım AI testleri yaparak başlıyor. ABD'li şirket, üzerinde çalışacakları yapay zeka uygulamasının ChatGPT sohbet robotu gibi insanları eğlendirecek olmasının yanı sıra pazarlama, satış ve müşteri desteği gibi alanlarda sunarak kâr elde etmeyi düşünüyor.

Meta şirketi ayrıca Instagram'a da yapay zeka ekleyerek filtreler ve reklam formatlarının yanı sıra "video ve çok modlu deneyimler" özelliğini de test ediyor.

ESKİ APPLE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN YÖNETİLECEK

Meta'nın üzerinde çalışacağı yapay zeka ekibinin eski Apple yöneticisi Ahmad AL-Dahle tarafından yönetileceği ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak raporların facebook ürün yönetimi başkan yardımcısı Chris Cox'a rapor olarak aktarılacağı söyleniyor.

Yapay zeka çalışmalarının ChatGPT ile gündeme gelmesiyle firmalar bu alanda kıyasıya bir rekabet içinde. Microsoft şirketi bu alanda hızlı davranarak ChatGPT'de yer alan özellikleri kendi arama moturu olan Bing'e entegre etti bile. Öte yandan Google'da Google Bard yapay zeka uygulamasını tanıtarak girişimlerde bulundu. Ayrıca Facebook'un rakibi Snapchat de eğitimli bir yapay zeka destekli sohbet robotu hizmetini ücretli abonelerine özel olarak sundu.

Heyecanlandıran iddia: Elon Musk ChatGPT'ye rakip oluyor!Heyecanlandıran iddia: Elon Musk ChatGPT'ye rakip oluyor!

Yapay zeka konusundaki tüm bu çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Metaverse girişimiyle umduğunu bulamayan şirket, yapay zeka çalışmalarına yenilikler eklemek istiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...
Ankara'da selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı