Heyecanlandıran iddia: Elon Musk ChatGPT'ye rakip oluyor!

Yapay zeka uygulamaları hakkında Twitter'dan sürekli göndermeler yapan Elon Musk'ın yapay zeka yarışına katılacağı iddia ediliyor.

Heyecanlandıran iddia: Elon Musk ChatGPT'ye rakip oluyor!
Heyecanlandıran iddia: Elon Musk ChatGPT'ye rakip oluyor!
GİRİŞ 28.02.2023 15:30 GÜNCELLEME 28.02.2023 15:33

Daha çok Tesla, spaceX ve Twitter ile tanıdığımız Elon Musk, bu sefer de yapay zeka işine girmeye hazırlanıyor. Twitter üzerinden sürekli olarak ChatGPT ve Bing AI gibi uygulamalar hakkında düşüncelerini belirten Musk'ın, yapay zekaya sahip sohbet robotlarına alternatif olacak bir uygulama yapmak için yeni bir ekip kurduğu iddia edildi. 

Elde edilen bilgilere göre araştırmacılar, yapay zeka çalışmalarının yapılacağı laboratuvarı kurmak için birbirleriyle temasa geçti. Tüm ekipmanların eksiksiz olarak tamamlanması için harekete geçildi. Rakip bir yapay zeka robotunun gelecek olması, teknoloji meraklılarında heyecan uyandırdı. Özellikle de alternatif yapay zeka uygulamasını kuracak kişinin Elon Musk olması, gelişmelerin sürprizlerle dolu yaşanacağını gösteriyor.

ELON MUSK OPENAI ŞİRKETİNİN KURUCUSUYDU!

Sam Altman şuan CEO'su olduğu OpenAI şirketini 2015 yılında Elon Musk ile birlikte kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak kurmuştu. 2018 yılında yönetim kurulundan ayrılan Musk, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'yi  "korkutucu derecede iyi" olarak nitelendirdi.

Elon Musk, twitter üzerinden insanları tehdit eden Bing'e karşı tedbirli olmamız gerektiğini söylemişti. Bunun ardından aldığı kararla birlikte yapay zeka teknolojisinde daha güvenilir ve daha iyi bir uygulama kurmak için çalışmalarını sürdüreceği düşünülüyor.

ÇELİŞKİLİ İDDİALAR VAR

Yahoo News'in yayınladığı habere göre Elon Musk ve Babuschkin'in yapay zeka araştırmalarını yürütmek için donanımlı bir ekip kurmayı tartıştıkları, ancak projenin henüz erken aşamada olduğunu düşündükleri söyleniyor. Ayrıca şu an için bu tür ürünleri geliştirmek için somut bir planın bulunmadığı da belirtiliyor.

Elon Musk yeniden dünyanın en zengin ismiElon Musk yeniden dünyanın en zengin ismi

Eklenen son habere göre Babuschkin, Elon Musk'ın yapay zeka ile ilgili girişimini resmi olarak imzalamadığı yönünde. Bu durum ise çalışmaların gizlilik ile yürütüleceği şüphelerini uyandırdı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...