Elon Musk yine işten kovdu: Çalışanların yüzde 10'u artık yok

Twitter işten çıkarmalara doymuyor. Musk yönetimindeki ABD'li şirketin bu tutumu çalışanlar üzerinde kaygı oluşturuyor. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili yeni bir gelişmenin yaşanıp yaşanmayacağı bilinmiyor.

Elon Musk yine işten kovdu: Çalışanların yüzde 10'u artık yok
Elon Musk yine işten kovdu: Çalışanların yüzde 10'u artık yok
GİRİŞ 27.02.2023 10:25 GÜNCELLEME 27.02.2023 10:27

Elon Musk'ın satın almasından sonra şirkette işten çıkarmaların arttığı twitter, yeniden aynı konuyla gündeme geldi. ABD'de bulunan sosyal medya şirketi, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkardı. Çalışanları işten çıkartırken gözünün yaşına bakmayan Musk, bu sefer de makine, site güvenliği, ürün pazarlama yönetimi, ve veri merkezinde çalışan kişileri işten çıkarma kararı aldı. New York Times'ta yayınlanan haber twitter'ın işten çıkarmayla ilgili çalışmalarının arttığını gösteriyor.

İŞTEN ÇIKARMALARA DOYMUYOR

Maliyeti düşürmek için işçi kısmında küçülmeye giden şirket, Elon Musk yönetiminde 3 bin 700 çalışanını işten kovarak işine son verdi. 

Twitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standartTwitter dosyalarının 16'ncı serisi yayınlandı: Ana akım medyadan Trump'a çifte standart

Bildiğiniz üzere Elon Musk şirketi satın alır almaz twitter'ın mevcut yönetim kadrosunun tamamını işten çıkarmıştı. Bu konuda net çizgileri olan Musk, çalışanlar üzerinde kaygı oluşturmaya başlamış gibi görünüyor. ilerleyen günlerde işten çıkarmayla ilgili yeni girişimlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!
Şimdiye kadar yaşamış en zengin firavundu! İlk kez yüzü görüntülendi...