ChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyor

Araştırmalar, ChatGPT'nin öğrenme güçlüğü yaşayanlar üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu söylüyor. ChatGPT'yi deneyen kişilerin araştırdıkları konuları daha iyi anladıkları tespit edildi.

ChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyor
ChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyor
GİRİŞ 05.03.2023 14:40 GÜNCELLEME 05.03.2023 14:43

Öğrenme Güçlüğü (disleksi, diskalkuli, dispraksi ve disgrafi) alanındaki uzmanlar, ChatGPT'nin öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için bir yardımcı teknoloji aracı olarak kullanılmasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

ChatGPT, yayınlandığı ilk günden itibaren birçok eleştiriye maruz kalmıştır. Bu eleştirilere rağmen ChatGPT'nin birçok konuda yardımcı olduğunu söyleyen araştırmacılar, ChatGPT'nin öğrenme güçlüğü tedavisinde olumlu izlenimler bıraktığını iddia etti.

AYNI SORUYU BEŞ YAŞINDAKİ ÇOCUĞA GÖRE CEVAPLADI

ChatGPT'nin öğrenme güçlüğü üzerindeki etkisini öğrenmek için ona sorular sordular. "ChatGPT nedir? sorusunu soran araştırmacılar cevabı raporlarına ekledi;

"ChatGPT, yazılı veya sözlü dile insan benzeri yanıtlar üretmek için yapay zeka kullanan gelişmiş bir bilgisayar programıdır. Büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiştir ve çok çeşitli konuları ve soruları sohbet tarzında anlamasını ve yanıtlamasını sağlar. ChatGPT'yi, bilgili ve yardımsever bir arkadaşınızla sohbet etmeye benzer şekilde, ne söylediğinizi anlayabilen ve yararlı yanıtlar verebilen son derece akıllı bir sohbet robotu olarak düşünebilirsiniz."

Araştırmacılar aynı soruyu 5 yaşındaki bir çocuğun anlama seviyesine göre cevaplamalarını istediklerinde ChatGPT bunu kolaylıkla gerçekleştirerek cevap verdi;

"ChatGPT sizinle bir arkadaş gibi konuşabilen ve birçok farklı şey hakkında sorularınızı yanıtlayabilen çok akıllı bir bilgisayar programı gibidir. Çok sayıda kitap ve makaleyi okuyup anlayabilir ve bu bilgileri sorularınızı anlayabileceğiniz şekilde yanıtlamak için kullanabilir."

BİRÇOK EĞİTİMİ VEREBİLİYOR

ChatGPT'nin hemen hemen her yaş gruplarına göre sorulan soruları analiz edip cevaplar vermesi insanların ona karşı ilgi duymalarını sağlıyor. Odaklanma ve öğrenme bozukluklarının artmış olduğu günümüzde, öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamaların halka açık sunulması insanlara umut vaat ediyor. 

ChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabilirizChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabiliriz

ChatGPT'nin, öğrenme güçlüğü çeken insanlara yardımcı olmasının yanı sıra yabancı dil öğretmeye çalıştığına da tanıklık ettik. Örneğin, ona sizinle A1 seviyesinde İngilizce konuşmasını söylediğinde kısa bir süre içinde bunu yapabiliyor. İngilizce olarak verdiği cevapta anlamadığınız yerleri ona sorduğunuzda konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapabiliyor.

EĞİTİMDE KULLANILMASI FARK OLUŞTURACAK

Yapay zeka teknolojisinin ilerleyen yıllarda eğitim için geliştirilmesi birçok sorunu ortadan kaldıracakmış gibi görünüyor. Yapay zekanın öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için oyun alanını eşitleme potansiyeline sahip olması, çocuklarda öz güven artışını sağlayacağını gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!