ABD'li Senatörler, Mark Zuckerberg'i uyardı: Çocukları Meta'dan uzak tut!

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, yine ciddi uyarılarla karşı karşıya kaldı! Kullanıcı verilerinde ihlallerin yaşanılmasından sonra bu sefer de çocukların akıl ve ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediği için uyarı aldı.

ABD'li Senatörler, Mark Zuckerberg'i uyardı: Çocukları Meta'dan uzak tut!
ABD'li Senatörler, Mark Zuckerberg'i uyardı: Çocukları Meta'dan uzak tut!
GİRİŞ 05.03.2023 11:43 GÜNCELLEME 05.03.2023 11:49

Mark Zuckerberg'in kullanıcı verilerinde sürekli ihmalsizlik ile suçlanması, Meta şirketinin güven kaybetmesine neden oluyor. Bununla ilgili yapılan son uyarı da ABD'li Senatörlerden geldi; Mark Zuckerberg'e gençleri Meta şirketinin Horizon Worlds adındaki sanal gerçeklik oyunundan uzak tutmasını söyledi.

Meta'nın Horizon World sanal gerçeklik oyunu ABD'li Senatörler Richard Blumenthal ve Edvward Markey için endişe verici bir konu olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir notta, Horizon Worlds oyununun Mart ayında 13-17 yaş arasındaki geçler için erişime açılacağı açıklandı. Şu anda sadece 18 yaş üstü bireylerin dahil olduğu oyuna olan ilgi büyüyor.

MARK ZUCKERBERG'İ UYARDILAR

Horizon Worlds, kullanıcılara sanal ortamda aktif bir sanal özgürlük hayatı yaşamalarını sağlıyor; çeşitli oyunlar oynanabiliyor ve başkalarıyla iletişim kurma imkanı sunuyor.

ABD Senatörlerinin Meta CEO'suna yazdıkları PDF formatındaki mektupta, şirketin Instagram ve Facebook gibi platformlarda gençlerin nasıl etkilendiklerine ve genç yetişkinlerin Horizon Wolds oyununa girmeleriyle hangi tür risklerle karşı karşıya kalacaklarını belirtikleri endişeleri dile getirdiler. Mektubun devamında şu sözleri ekliyor:

"Şirketinizin çocukları ve gençleri koruma konusundaki başarısızlık sicili ve Metaverse'de genç kullanıcılara yönelik tehditlere işaret eden kanıtların giderek artması ışığında, bu planı derhal durdurmanızı istiyoruz."

 ABD'li senatörler tarafından yazılan mektupta, şirket sicilinin karanlık olduğu, kullanıcılar açısından yaşanan mahremiyet ihlallerinin sağlık ve fizyolojik sorunları ortaya çıkardığı ve kullanıcıların savunmasızlığına ilişkin araştırmalardan söz ediliyor.

NEREDEYSE HER AN OLUMSUZ DAVRANIŞLARA MARUZ KALINIYOR

Senatörler, Metaverse'deki çocuklar  da dahil olmak üzere bütün kullanıcıların "her yedi dakikada bir zorbalık, şiddet tehdidi ve cinsel içerik gibi istismar edici davranışlara maruz kaldığını" ekledi. Buna dayanarak oluşturulan raporların şirketin kullanıcı güvenliğini sağlayamadığı ve sanal ortamdaki kullanıcıların iletişimini yanlış anladığı konusunda vurgulamalarda bulundu.

Teknolojinin sosyal medya ile hayatımıza olan etkisi: Sosyal ikilemTeknolojinin sosyal medya ile hayatımıza olan etkisi: Sosyal ikilem

ÇOCUKLAR ÖZ GÜVENİNİ KAYBEDİYOR

Mark Zuckerberg'e yazılan mektupta ayrıca genç kızların %32'sinin Instagram uygulamasının vücutları hakkında kendilerini daha kötü hissetmelerine neden olduğunu bildirdiği bir araştırmadan bahsediliyor. Yazılan mektupta Meta şirketine yönelik ciddi suçlamaların bulunduğu şu ifadelere yer veriliyor;

"İntihar düşüncesi yaşayan gençler arasında Birleşik Krallık kullanıcılarının yüzde 13'ü ve Amerikalı kullanıcıların yüzde altısı sorunu Instagram'a bağlamıştır. 9 Çocukları ve gençleri korumada başarısız olduğu belgelenen Meta, ebeveynlerin, çocuk doktorlarının, politika yapıcıların ve halkın güvenini kaybetmiştir."

Tüm bunlara rağmen Mark Zuckerberg yönetimindeki Meta şirketi, konuyla ilgili yorum yapmayı reddederek kendi sessizliği içinde bildiklerini yapmaya devam ediyor. Zuckerberg'in belirsiz davranışlarına bağlı olarak, Horizon Wolds ile bundan sonra ne yapmayı planladığı bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…