Apple'ın bu yıl M3 çipli İMac'leri satışa çıkaracağı söyleniyor

Yeni iMac'in 24 inç ekran boyutunda kalması ve şirketin M3 çipli ilk makinelerinden biri olması bekleniyor.

Apple'ın bu yıl M3 çipli İMac'leri satışa çıkaracağı söyleniyor
Apple'ın bu yıl M3 çipli İMac'leri satışa çıkaracağı söyleniyor
GİRİŞ 06.03.2023 11:00 GÜNCELLEME 06.03.2023 11:02

Bloomberg'in haberine göre Apple, M3 çip içeren yeni bir iMac'i muhtemelen 2023'ün ikinci yarısında piyasaya sürecek.

Bloomberg'in şirket içi Apple takipçisi Mark Gurman, en yeni iMac'in mevcut model gibi 24 inç ekran boyutunda kalacağını ve şirketin M3 çipli ilk makinelerinden biri olmasının beklendiğini söylüyor. Gurman, geliştirme çalışmalarının ileri bir aşamada olmasına rağmen, bilgisayarın en az üç ay daha seri üretime girmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekliyor.

2024 YILINDA MACBOOK PRO'LARA GELİYOR

Gurman, M3 çipinin iMac'e dahil edilme olasılığına ilişkin değerlendirmesinde, Apple'ın M2 çipini Haziran 2022'deki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda açıkladığına dikkat çekiyor.

Apple, Qualcomm'u devre dışı bırakmak istiyor!Apple, Qualcomm'u devre dışı bırakmak istiyor!

Gurman'a göre M3 çipin bu yılki WWDC'de "yeni MacBook Air ile birlikte" piyasaya sürülmesinin ardından bu yılın sonlarında çıkacak iMac'te ve "2024 yılında" M3 Pro ve M3 Max tabanlı MacBook Pro'larda yer alacağı düşünülüyor.

YENİ MAC'LER İÇİN RENK SEÇENEKLERİ BELLİ OLDU

Yeni iMac'in mavi, gümüş, pembe ve turuncu dahil olmak üzere 2021 cihaz renkleriyle aynı renklerde olacağına inanılıyor.

Gurman, iMac'in yanı sıra Apple'ın bu yıl "bahar sonu ile yaz arasında" üç yeni Mac piyasaya süreceğini de ekliyor. Bu modellerin "ilk 15 inç MacBook Air, yerli Apple çiplerine sahip ilk Mac Pro ve 13 inç MacBook Air için bir güncelleme" olması bekleniyor.

APPLE, SÖZ VERDİĞİ VR'I İPHONE 15 İLE BİRLİKTE SUNACAK

Bu arada, yazılım geliştirme araçlarının mevcudiyetiyle ilgili sorunlar nedeniyle, Apple'ın uzun süredir söz verdiği VR başlığı, daha önce söylendiği gibi ilkbaharda değil, muhtemelen Eylül ayında iPhone 15 ile aynı zamanda piyasaya sürülecek.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası