TikTok trendi hastanelik etti!

İnsanların hayatlarını karartmaya yönelik oluşan sosyal medya trendlerine bir yenisi daha eklendi. TikTok insanların hayatlarını tehdit ederek büyümeye devam ediyor.

TikTok trendi hastanelik etti!
TikTok trendi hastanelik etti!
GİRİŞ 06.03.2023 12:43 GÜNCELLEME 06.03.2023 12:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Günümüzde sosyal medyada karşılaştığımız her olayın, bizleri olumlu yönde etkilediğini söylemek artık imkansız gibi görünüyor. Beğeni ve ilgiyle karşılanma isteği insanları olumlu içerikler paylaşmaktan çok, olumsuz içeriklere yönlendiriyor. Olumsuz içeriklerin daha ilgi çekici olduğunu düşünen kullanıcılar, sosyal medya üzerinden çeşitli akımların oluşturulmasında öncülük ediyor.

BEĞENİ UĞRUNA HAYATLARINI FEDA EDİYORLAR

ABD'nin Boston şehrindeki Massachusetts Üniversitesinde, sosyal medyada paylaşılması için akıllara zarar bir davranış sergilendi. "TikTok Borg Trendi"  olarak bilinen yeni akım nedeniyle birçok öğrenci zehirlendiği için tedavi altına alındı.

Üniversite yetkilileri, öğrencilerin düzenlediği eğlence gecesinde söz konusu trendin uygulandığı ve uygulanması sonucunda aşırı alkol tüketimi yüzünden öğrencilerin zehirlendiği belirtildi. Neredeyse eğlenceye katılan bütün öğrencilerin zehirlendiği olay yerine 28 ambulansın sevk edildiği bildirildi.

Çocukların kişisel bilgilerini toplayan TikTok'a KVKK'dan ceza!Çocukların kişisel bilgilerini toplayan TikTok'a KVKK'dan ceza!

Meydana gelen bu olaylardan sonra üniversite yönetiminin öğrencilere yönelik içki tüketiminin yol açtığı psikolojik ve sağlık riskleri konularında eğitimlerin artırılacağı bildirildi.

NORMALLEŞEN DAVRANIŞLAR TEHDİT EDİYOR

Sosyal medya aracılığıyla normalleşen davranışlar, insanları hayatları pahasına değişiklik yapmalarına zorluyor. Bunu "eğlence" adı altında yapmaları, yaşanılan durumun hızlı bir şekilde normalleşmesine sebep oluyor.

Teknolojinin sosyal medya ile hayatımıza olan etkisi: Sosyal ikilemTeknolojinin sosyal medya ile hayatımıza olan etkisi: Sosyal ikilem

"Beğenilme ve sınırsız eğlence" mantığıyla hareket eden kişilerin, sosyal medyada normalleşen davranışları hızlandırdığı görülüyor. Hızla normalleşen davranışlar sonucu ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik sorunlar, birçok hayatı tehdit ederek insanların umutlarına yönelik saldırıların artmasına neden oluyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Citti bir uyarıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Benim bir bildiyim birşey varki tiktok uygulaması Türkiye'den kaldırılsin Hemde çok acil ben bu konuda cittiyim Tiktok uygulamasi insanları şeytani bir tuzaktir Burdan bütün ümmetime duyurumdur tiktok uygulaması muslumanlara kurulduğu sinsi bir tuzaktir Tiktok uygulaması turkiyeden kaldırılsin
    Cevapla
  • Citti bir uyarıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Tiktok uygulaması hem insanları dinden uzaklastiriyor hemde haram para kazandırıyor tiktok uygulamasını Türkiye'den kaldırılsin ben bir çok şeyi araştırdığım için diyorum ki tiktok uygulaması derhal ve çok acil bir şekilde kaldırılsin çünkü Ben araştırma yaptım ürpertici birşey buldum insanlari dinden uzaklastiriyorlar
    Cevapla
  • Citti bir uyarıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Tiktok uygulaması müslüman kardeşlerimize kurulan bir sinsi tuzaktir ben bu konuda cittiyim tiktok uygulaması kaldırılsin tiktok uygulaması benim müslüman kardeşlerime kurdukları bir tuzaktir tiktok uygulaması bazı insanlari dinden uzaklastiriyor hemde haram olan para veriyor hemde insanların ahlaklarini bozuyorlar
    Cevapla
  • Citti bir uyarıcı 5 ay önce Şikayet Et
    Tiktok uygulaması şeytani bir tuzaktir tiktokta para kazanayım derken abuk zubuk hareketler yapanlar ve bir çok ve insanların ahlaklarini bozan niyetleri kötü insanlar ve kişilerden kişilerin rızası olmada habersiz vidyoya çekip tiktokta paylaşıp kul hakkı yiyorlar hemde günaha giriyorlar Tiktok uygulaması deccalin insanlara kurduğu bir tuzaktir hatta tiktok fespuk tivitir instegram
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü