Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar yeni görünümüne kavuştu

Google, dağınıklığı azaltmaya ve üretkenliği artırmaya odaklanarak kullanıcı arayüzünü yeniledi. Yeni arayüz kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak için tasarlandı.

Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar yeni  görünümüne kavuştu
Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar yeni görünümüne kavuştu
GİRİŞ 07.03.2023 17:31 GÜNCELLEME 07.03.2023 17:34

Google, Google Drive, Google Docs, Google Sheets ve Google Slides gibi en popüler bulut tabanlı uygulamalarından bazıları için yeni bir kullanıcı arayüzü yayınlamaya hazırlanıyor.

Arayüz güncellemesi, Google'ın açık kaynaklı tasarım sisteminin en son sürümü olan Material Design 3'ten yararlanacak. Yeniden tasarımın karmaşayı ortadan kaldırarak daha sade bir arayüz sunmayı hedefliyor.

Google'ın şirket politikaları gözden geçiriliyor: Şiddet ve nefret söylemi engellenecek!Google'ın şirket politikaları gözden geçiriliyor: Şiddet ve nefret söylemi engellenecek!

Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar için kullanıcılar, en sık kullanılan özelliklerin kullanıcı arayüzünde en üstte görünmesini sağlayarak yorum yapma, arka plan, cetveller ve kılavuz çizgileri gibi mevcut özellikleri kullanma deneyimi iyileştirildi. Yeni tasarımın sunulmasıyla birlikte Google, dağınıklığı önlemek için bazı özelliklerin arayüzde yer değiştirdiği konusunda kullanıcıları uyarıyor.

KULLANICILARIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN YENİDEN TASARLANDI

Google Drive kullanıcılarının, kullanıcı arayüzü yenilemesinin bir dizi özellik iyileştirmesiyle memnun olacağı düşünülüyor. Birden fazla öğe seçmek ve bunlar üzerinde toplu işlemler yapmak mümkün olacak, dosyaları daha hızlı bulmak için yeni arama çipleri (tür, sahip ve son değiştirilme dahil) olacak ve Drive, üretkenliği artırmak için dosyalar üzerindeki önemli eylemleri satır içi olarak gösterecek.

Google, yenilenen kullanıcı arayüzünü 6 Mart'tan itibaren tüm son kullanıcılara sunmaya başladı ve öngörülemeyen gecikmeler yaşanmazsa 25 Mart'a kadar herkes yeni tasarıma kavuşacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri