Elon Musk'a uyarı geldi: ABD, Twitter'ın şirket içi belgelerini inceleyecek!

FTC, Twitter'dan şirket kayıtlarına erişim izni verilen 'tüm gazetecilerin kimliğini tespit etmesini' istiyor. İç iletişim yazışmaları tespit edilerek incelenecek.

Elon Musk'a uyarı geldi: ABD, Twitter'ın şirket içi belgelerini inceleyecek!
Elon Musk'a uyarı geldi: ABD, Twitter'ın şirket içi belgelerini inceleyecek!
GİRİŞ 08.03.2023 14:36 GÜNCELLEME 08.03.2023 14:38

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), sosyal medya şirketinin veri ve gizlilik ihlallerine yönelik soruşturmasının bir parçası olarak Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın ifadesini almak istiyor ve Salı günü bazı ABD medya kuruluşlarının bildirdiğine göre şirketten dahili belgeleri teslim etmesini talep ediyor.

TWİTTER'IN İÇ İLETİŞİM YAZIŞMALARI İNCELENECEK

The Wall Street Journal'ın, Musk'ın "27 Ekim'de 44 milyar dolarlık devralmasından bu yana şirkete ve avukatlarına gönderilen 12 mektuba" dayandırdığı haberine göre FTC, Twitter'dan Musk'la ilgili iç yazışmaları ve son işten çıkarmalarla ilgili bilgileri vermesini talep ediyor.

FTC tarafından 10 Kasım'da Twitter'ın avukatlarına gönderilen ve "bu personel azaltımlarının Twitter'ın tüketicilerin bilgilerini koruma kabiliyetini etkilemesinden endişe duyduklarını" belirten bir mektuba atıfta bulundu.

TÜM GAZETECİLERİN KİMLİK BİLGİLERİ İSTENİYOR

Bir başka mektupta FTC, Twitter'dan şirket kayıtlarına erişim izni verilen "tüm gazetecilerin kimliklerini tespit etmesini" ve Twitter Blue abonelik hizmeti hakkında bilgi vermesini talep etti.

Elon Musk yine gündemde: Tartıştı, işten kovdu sonra çalışanından özür dilediElon Musk yine gündemde: Tartıştı, işten kovdu sonra çalışanından özür diledi

Journal'ın haberine göre, FTC mektupları Cumhuriyetçilerin liderliğindeki Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin Salı günü yayınladığı personel raporundan alındı.

Journal'ın aktardığına göre FTC sözcüsü Douglas Farrar, "Tüketicilerin mahremiyetini korumak tam da FTC'nin yapması gereken şeydir" dedi ve ajansın "Twitter'ın, Bay Musk şirketi satın almadan çok önce yürürlüğe giren bir rıza emrine uyup uymadığına dair titiz bir soruşturma yürüttüğünü" ekledi.

Tüm bu gelişmelerden sonra Elon Musk, yayınlanan habere Twitter paylaşımıyla yanıt vermeyi tercih ederek "Bir devlet kurumunun siyasi amaçlarla silahlandırılması ve gerçeğin bastırılması utanç verici bir durum!" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de 3 gollü galibiyet! Fenerbahçe pes etmedi
Rusya'nın Belgorod kentine füze saldırısı kamerada