En güçlü Android modeli Geekbench testlerinde göründü!

Piyasaya sürülmesi beklenen ASUS'un yeni telefonu ROG Phone 7D, daha kendisi görünmeden test sonuçları ortaya çıktı. Geekbench testlerinde yüksek puanlar almayı başaran telefon, en iyi Android model unvanının sahibi oldu.

En güçlü Android modeli Geekbench testlerinde göründü!
En güçlü Android modeli Geekbench testlerinde göründü!
GİRİŞ 13.03.2023 10:40 GÜNCELLEME 13.03.2023 10:43

Android dünyasında süren rekabete yeni bir model daha ekleniyor. Oyuncu telefonu olarak ön plana çıkan ASUS'un ROG Phone 7D modeli, Geekbench testlerinde göründü. ASUS ROG Phone 7D, testlerde elde ettiği puanla, Android dünyasında en iyi akıllı telefon unvanına sahip oldu. 

ASUS'un tanıttığı seri ROG Phone 7, 7D ve 7 Ultimate modellerini de içermesi bekleniyor. Gelecek olan yeni ASUS oyuncu telefonu, geçen yıl tanıtılan ROG Phone 6D'nin tahtına oturacak.

EN GÜÇLÜ ANDROİD MODELİ

Bencmark platformunda AI_2205D model numarası ile yer alan ASUS ROG Phone 7D, barındırdığı anakart kod adı "kalama" olarak görülüyor. Bu da ASUS ROG Phone 7D'nin Snapdragon 8 Gen 2'den güç alacağını gösteriyor.

İşlemci kısmına baktığımızda, sekiz çekirdekten oluşacak olan yonga setinin üç çekirdeği 2.02 GHz, diğer dört işlemci çekirdeği 2.80 GHz, birincil çekirdek ise 3.19 GHz hızında çalıştığı söyleniyor. ROG Phone 7D, işlemciyi 16GB RAM ile destekleyecek. Ayrıca serinin farklı RAM miktarıyla da piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor.

DxOMark 'a göre en iyi pil performansı sağlayan akıllı telefonlar açıklandı!DxOMark 'a göre en iyi pil performansı sağlayan akıllı telefonlar açıklandı!

Benchmark raporlarına göre piyasaya sürülecek olan ASUS ROG Phone 7D Android 13 işletim sistemiyle gelecek. Yapılan Geekbench testlerine göre ASUS ROG Phone 7D, tek çekirdekli 2,012 puan, çok çekirdekli 5697 puan alıyor. Serinin 165 Hz yenileme hızına sahip bir AMOLED ekranla geleceği söylense de cihazların hangi ekran özellikleriyle geleceği henüz tam olarak bilinmiyor.

ASUS ROG Phone 7 - Geekbench test sonuçları

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
Nisan ayı enflasyonu belli oldu