Elon Musk'tan Twitter yorumu: Kodlar en baştan yazılmalı!

Elon Musk, sürekli çökmeler yaşayan Twitter'ın sorunlu olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden CEO, kodların en baştan yazılması gerektiğini söyledi.

Elon Musk'tan Twitter yorumu: Kodlar en baştan yazılmalı!
Elon Musk'tan Twitter yorumu: Kodlar en baştan yazılmalı!
GİRİŞ 14.03.2023 14:15 GÜNCELLEME 14.03.2023 14:21

Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinde yaşanan çökmeler birçok kullanıcıdan tepkilerin gelmesine neden olmuştu. Şirkette işlerin iyi gitmediğine dair bu tür sinyallerin oluşması, Elon Musk'ıçileden çıkarmış gibi görünüyor.

Twitter Blue, Türkiye için kullanıma açıldı: Fiyatı şok ediyorTwitter Blue, Türkiye için kullanıma açıldı: Fiyatı şok ediyor

TWİTTER'DAKİ BÜTÜN KODLARIN SORUNLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Elon Musk geçtiğimiz hafta yaşanan Twitter'daki çökme sorunundan sonra, sitenin kodunu tamamen sıfırlamak istediğini "en baştan yeniden yazılması gerekiyor" sözleriyle vurguladı. Konuyla ilgili yorumlarda bulunan teknoloji uzmanlar, Twitter üzerinde yaşanan çökmelerin son zamanlarda şirket içinde artan işten çıkarma olaylarıyla ilgili olabileceğini düşünüyor. 

Geçtiğimiz pazartesi günü kullanıcılar Twitter'a girdiklerinde görsellerin ve bağlantıların bozulduğunu fark ettiler. Ayrıca kullanıcılardan Twitter Deck'in de iyi bir performans göstermediğine dair şikayetler de gelmişti. Independent'in haberine göre yaşanan sorunlar sonrasında Twitter'da yer alan hata mesajları, Twitter'ın kendisi ve diğer servislerle iletişim kurmasını sağlayan API'yla ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor.

Twitter uygulaması

TWİTTER'DA ÇALIŞACAK KİMSE KALMADI MI?

Elon Musk, konuyla ilgili açıklamada bulunurken sorunun Twitter kodlarının "kırılgan" olmasından kaynaklandığını belirtti. Açıklamalarına devam eden Musk, ayrıca yaşanan sorunun Twitter'ın kodlarında yapılan düzeltmeler sonucu ortaya çıktığını öne sürdü ancak açıklamasında düzeltme kodlarıyla ne değiştiğine dair herhangi bir bilgiye yer vermedi.

Twitter'dan sürekli gelen hata mesajları ve çökmeler, şirketteki işten çıkarmaların oluşturduğu bir domino etkisi olarak görülüyor. Araştırmacılar konunun tamamen işten çıkarmayla alakalı olduğunu düşünse de Elon Musk durumun bu şekilde olduğunu belirtmekten kaçınıyor.

Twitter çökme hatası

Elon Musk her ne kadar konuyla ilgili açıklamalar yapmaktan kaçınsa da meydana gelen sorunlar, Twitter'daki işten çıkarma boyutunun çok fazla olduğunu gösteriyor. Şirket, Twitter'ın destek hesabından kullanıcıları bilgilendirmek için yaptığı bir açıklamada "İçeride, istenmeyen bazı sonuçlara yol açan bir değişiklik yaptık" sözlerine yer verdi.

TWİTTER KODLARI YENİDEN YAZILACAK

Elon Musk, Twitter düzeltildikten sonra kullanıcılarıyla paylaştığı tweet ile "Küçük bir API değişikliği muazzam sonuçlar doğurdu. Kod yığını sebepsiz yere son derece kırılgan." diyerek kodların son derece sorunlu ve kırılgan olduğuna değindi. Musk ayrıca "Nihayetinde yeniden yazılması gerekecek" diyerek gelecekte Twitter kodlarının yeniden yazılmasıyla ilgili ilk sinyalini vermiş oldu.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı Reisi yaşıyor mu? Akıncı İHA dünyada bir ilki başardı
Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!