Sony'in belgeleri sızdırıldı: PlayStation 6 geliyor!

Sızdırılan belgeler, PlayStation 6'ın bir önceki modellere göre daha erken bir tarihte piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

Sony'in belgeleri sızdırıldı: PlayStation 6 geliyor!
Sony'in belgeleri sızdırıldı: PlayStation 6 geliyor!
GİRİŞ 14.03.2023 15:35 GÜNCELLEME 14.03.2023 15:39

Oyun severleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. PlayStation 6'nın çıkış tarihinin Sony'nin resmi belgelerinde sızdırıldığı ve sızdırılan belgelerde Microsoft'un Activision şirketine yapmış olduğu teklifin detaylarından söz ediliyor.

İlk PlayStation'u 1994 yılında piyasaya süren Sony, piyasaya sürdüğü son cihazı olan PlayStation 5 ile büyük beğeni toplamıştı. PlayStation 5, 2019 yılında duyurulduktan sonra Kasım 2020'de piyasaya sürülmüştü. Sony, 11 ve 13 yılda bir PlayStation ürettiği için PlayStation 6'nın önceki cihazlara göre erken bir süre içerisinde gelmesi düşünülmüyordu.

Sony PlayStation 5

ÖNCEKİ MODELLERDEN DAHA ERKEN BİR TARİHTE GELİYOR

22 sayfalık raporun sekizinci sayfasında yer alan bilgilerde Microsoft'un, oyunlarını 2027'ye kadar sadece PlayStation'da sunması için Activision'a teklifte bulunduğuna dair bilgilerin yer aldığı iddia ediliyor. Bu gelişmeye göre değerlendirilen haberin sonucunda, PlayStation 6'ın 2027 yılının son çeyreğinde piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

Sony sızdırılan belgesinde yer alan bilgilerde:

"SIE, PlayStation konsolunun yeni neslini piyasaya sürdüğünde, Call of Duty ve diğer Activision oyunlarına erişimini kaybedecek, bu da onu tüketici değişimine ve ardından rekabet gücünün azalmasına karşı son derece savunmasız hale getirecekti." ifadelerine yer veriliyor.

PlayStation 5 güncellemesiyle gelen yeni özellikler tanıtıldıPlayStation 5 güncellemesiyle gelen yeni özellikler tanıtıldı

Sony'in oyun konsolundaki rakibi olan Microsoft'un da aynı tarihte XBOX'ın yeni sürümünü piyasaya süreceği düşünülüyor. Sızdırılan bu belgelerin, oyun konsolu yarışında Microsoft'un işine yarayacağı kesin gibi görünüyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!