PlayStation 5 güncellemesiyle gelen yeni özellikler tanıtıldı

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunun tüm sahipleri için yeni bir sistem güncellemesi yayınladı. Yeni güncelleme ile PlayStation 5 daha da güçlendirildi. Kullanıcıları memnun edecek güncellemenin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

PlayStation 5 güncellemesiyle gelen yeni özellikler tanıtıldı
PlayStation 5 güncellemesiyle gelen yeni özellikler tanıtıldı
GİRİŞ 09.03.2023 09:35 GÜNCELLEME 09.03.2023 09:42

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunun tüm sahipleri için yeni bir sistem güncellemesi yayınladı. Güncelleme, ilk olarak Şubat ayı başında PS5 beta programındaki kişilere sunuldu. Detaylı ve yeniliklerle dolu olan güncelleme birçok sorunu gidererek, kullanıcıların işine yarayacak sevindirici özellikleri kapsıyor.

PLAYSTATİON 5'E EKLENEN YENİ ÖZELLİKLER


PS5 Konsolunuzda Discord Sesli Sohbetine Katılın

PS5 konsolunuzda Discord sesli sohbetler yapmanıza olanak sağlıyor. Böylelikle diğer oyun platformlarının çoğunda arkadaşlarınızla kolayca sohbet edebilirsiniz. Başlamak için Discord ve PlayStation Network hesaplarınızı PS5 konsolunuzdan bağlamanız gerekiyor.

Arkadaşınızın Profilinden Bir Paylaşım Ekranı Başlatıp veya Talep Edebilirsiniz

Güncelleme ile birlikte artık doğrudan profilinizden bir Ekran Paylaşma isteği gönderebilir veya ekranınızı bir arkadaşınızla paylaşmaya başlayabilirsiniz. Bunun için yeni bir oturum başlatmak için arkadaşınızın profilindeki Ekranı Paylaş simgesini seçmeniz yeterli olacaktır.

Parti Sohbetlerinde Yeni "Oyuna Katıl" Simgesi eklendi

Sesli sohbet kartında, katılabileceğiniz bir oyunu oynayan parti üyeleri için katılabilir bir simge görüntülenmesi sağlandı. Oyuncuyu seçerek ve ardından menüden "Oyuna Katıl" öğesini seçerek oyuna doğrudan katılabilirsiniz.

IDC açıkladı: Bu yıl yapay zeka teknolojilerinde yapılacak harcamalar rekor kıracakIDC açıkladı: Bu yıl yapay zeka teknolojilerinde yapılacak harcamalar rekor kıracak

Yeni "Oynayan Arkadaşlar" tasarımı eklendi

Oyun merkezlerinde artık hangi arkadaşlarınızın hangi oyuna sahip olduğunu, kimin o anda çevrimiçi olduğunu ve kimin o anda oyunu oynadığını görebileceksiniz. Arayüzde yer alan kutucuğu işaretleyerek arkadaşlarınızın şu anda ne yaptığını görebilecek ve arkadaşlarınızın profillerine erişerek daha fazla etkileşim seçeneği elde edebileceksiniz.

Ekran Yakalamalarını Artık PlayStation Uygulamasına Manuel Olarak Yükleyebileceksiniz

Oyun oynarken yakaladığınız ekran görüntülerini artık manuel olarak PS App üzerine yükleyebilir, yakaladığınız ekran görüntülerini kolaylıkla sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz.

PS5, 1440p için Değişken Yenileme Hızı Desteğine Kavuşuyor

Artık VRR uyumlu bir HDMI 2.1 ekranı 1440p çözünürlükte kullanırken ve VRR'yi destekleyen bir oyun oynarken daha akıcı görsel performans deneyimi yaşayabilirsiniz.

iOS 16.4 Beta 3 yayınlandı: O özellik artık ücretsiz olacakiOS 16.4 Beta 3 yayınlandı: O özellik artık ücretsiz olacak

Oyun Kütüphanesi Geliştirmelerine Filtreleme Özelliği Ekleniyor

Oyun kütüphanesinde listelere oyun eklerken oyunları sıralayabilir ve filtre yöntemiyle kategorilere ayırabileceksiniz. Bu özellik ile birlikte PS VR2 oyunlarını ararken filtreleme özelliğini kullanarak kolaylıkla arana yapabileceksiniz.

PS4'ten PS5'e Kayıtlı Veri Geçişi

PS5 üzerinden PS4'te bulunan kayıtlı verilerinize ulaşmanıza olanak sağlanacak.

Ekran Okuyucu İyileştirmeleri ile Daha Detaylı İpuçları Gösterilecek

Ekran okuyucu artık konsolda gezinirken daha ayrıntılı rehberlik sağlayacak. Ekran okuyucu özelliği, artık seçili alandan hangi yöne hareket edebileceğinizi ve birden fazla öğe içeren bir kategorideki mevcut konumunuzu size söyleyebilecek. 

Bu tablet kağıt deneyimini yaşatıyor: reMarkable 2'nin özellikleriBu tablet kağıt deneyimini yaşatıyor: reMarkable 2'nin özellikleri

DualSense Kablosuz Denetleyici için Kablosuz Cihaz Güncellemesi Yenilendi

Bu özellik ile birlikte DualSense kablosuz cihazınızın yazılımını kablosuz bağlantılar üzerinden güncelleyebileceksiniz. Bu yöntemde sorun yaşamanız halinde, kablosuz kontrol cihazınızı USB ile PS5 konsolunuza bağlayıp güncelleyebileceksiniz.

Sesli Komut Kullanarak Oyun Yakalama (Önizleme) Özelliği Yenilendi

ABD ve Birleşik Krallık için sınırlı sürüm'de sunulan özellik ile “Hey PlayStation, capture that!” (Hey, PlayStation bunu yakala!) sesli komutuyla oyunun video klibi kayıt altına alınabilecek.

Bu özellik sizlere oyununuzun 15 saniyeden 60 dakikaya kadar belirli bir süresini kaydedebilme özelliği sunuyor. Ayrıca son 5 dakikayı kaydetmek için "Hey PlayStation, son 5 dakikayı yakala" diyerek sadece belirli dakikaların video kaydını alabileceksiniz.

Sony firmasının ürünü olan PlayStation 5 oyun konsolu, Kasım 2020 yılında piyasaya sürülmüş olup satışa çıkarıldığı günden bu yana 32 milyon adet satıldı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...