Lenovo'nun yuvarlanabilir ekranlı konsept bilgisayarıyla tanışın

Lenovo, Barcelonada düzenlenen MWC'de tanıttığı ürünle fuara damgasını vurdu. Yuvarlanabilir ekran teknolojisini dizüstü bilgisayarına entegre eden şirket, ziyaretçileri şaşırtmayı başardı.

Lenovo'nun yuvarlanabilir ekranlı konsept bilgisayarıyla tanışın
Lenovo'nun yuvarlanabilir ekranlı konsept bilgisayarıyla tanışın
GİRİŞ 09.03.2023 15:50 GÜNCELLEME 09.03.2023 15:54

Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongre'sinde yuvarlanabilir ekran tasarımlarıyla tanıtılan telefonlar ilgi çekmişti. Özellikle de Motorola bu teknolojiye sahip konsept akıllı telefonunu tanıttığında görenleri hayran bırakmıştı. 

LENOVO BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Katlanabilir telefonları sürekli görmekteyiz. Bununla birlikte artık yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefon, tablet ve hatta dizüstü bilgisayarları bile görebileceğiz. Evet, Lenovo şirketinin Barcelona'da gerçekleşen MWC'de tanıttığı konsept dizüstü bilgisayarıyla, yuvarlanabilir ekranlı akıllı teknoloji cihazlarıyla kısa bir süre sonra karşılaşabileceğimizi gösteriyor.

Esnek ekranıyla herkesi kendisine hayran bırakan Lenovo marka bilgisayar, sahip olduğu yuvarlanabilir ekranı sayesinde uzayabiliyor. Bu özelliğiyle kullanıcılara istedikleri takdirde büyük bir alanda bilgisayar kullanımını yaşatacak olan bilgisayar, fuarda meraklıların odağı haline geldi.

ZİYARETÇİLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ

CNET üyesi Andrew Lanxon, Barcelona'da gerçekleşen fuarda Lenovo'nun bu harika cihazını deneyimleme şansını yakalayarak, kaydetmiş olduğu görüntüleri kullanıcılarla paylaştı. Fuarda gezen ziyaretçiler Lenovo bilgisayarıyla karşılaştıklarında onun ilk başta normal ve sıradan bir bilgisayar olduğunu düşündüklerini söyleyen Lanxon, sonradan karşılaştıkları yuvarlanabilir ekran karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

12.7 inç bir ekrana sahip normal bir bilgisayar gibi görünen cihaz, yan taraftaki düğmeye iki kez basıldığında ekranın tüm uzunluğu yavaşça yukarı doğru çıkmaya başlıyor: 12,7 inçten 15.3 inçlik bir ekrana ulaşabilmesi, Lenovo'nun bu alanda başarılı işler çıkardığını gösteriyor.

KULLANICILARA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Lenovo'nun tanıtmış olduğu konsept bilgisayarında bulunan bu özelliği kullanıcılar için çeşitli yerlerde yarar sağlayacak. Özellikle de belge, haber ve e-kitap okurken sayfanın tam ekrana iyi sığamamasına çözüm olacak. Ayrıca internet ortamında gezinirken daha fazla alanda daha verimli çalışılabilecek. 

Lenovo Legion Tower 7i Gen 8'in ezber bozan özellikleri!Lenovo Legion Tower 7i Gen 8'in ezber bozan özellikleri!

Dizüstü bilgisayarın abartı boyutlarda olmaması, kullanıcıların onu her yere rahatlıkla götürebileceği anlamına geliyor. Kullanıcılar, küçük ve sıradan bir dizüstü bilgisayarını taşıma kolaylığında, büyük bir ekran performansı yaşayacaklar.

Şu an için sadece konsept bilgisayar olarak görülen teknolojinin ne zaman hayatımıza gireceği bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!