Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor

Clone isimli şirket, insan elinin robot teknolojisine dönüştürülmüş görüntülerini paylaştı. Esnekliğiyle ve hareket kabiliyetiyle dikkat çeken çalışmanın, robotik teknolojisindeki gelişmelerde ne denli sonuçlar alındığını gösteriyor.

Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor
Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor
GİRİŞ 07.03.2023 10:37 GÜNCELLEME 07.03.2023 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknolojideki gelişmeler ışık hızında ilerlemeye devam ediyor. Clone isimli şirket, robot teknolojisi üzerindeki çalışmalarını bir adım daha ilerletti. Clone firmasının paylaştığı görüntüler Twitter üzerinde büyük ilgi topladı.

Şirket, Clone Robotics adını verdikleri Androidlerin bir parçası olan, insan elinin birebir  kopyası "Clone Hand" görüntülerini paylaştı. Görüntüde yer alan teknolojinin insan eliyle neredeyse aynı olması, şirketin bu alanda yoğun bir çaba sarf ettiğini gösteriyor.

Sadece bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz insan klonlarını, (android) Clone şirketi sayesinde gerçek hayatta da görebileceğiz gibi görünüyor.

PROJENİN AMACI DÜŞÜK MALİYETE GÜNLÜK İŞLERİ YAPTIRMAK

Clone şirketinin Kasım 2021 yılında kurduğu Clone Robotics misyonu, günlük hayattaki işlerin kolay ve düşük maliyetli bir şekilde yapılması için Android robotlar üretmek amacı taşıyor.

Başarılı çalışmaları olan Clone Robotics projesini diğer robotik çalışmalardan ayıran birtakım özellikler bulunuyor. Bunlardan en önemlisi; şirketin tasarım konusunda biyomimetiğe odaklanması ve maliyetleri düşük tutma konusundaki kararlı duruşu olarak belirtiliyor. Şirketin bu tutumunun, üreteceği teknolojinin geniş bir kitle tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamaya yönelik olduğu söyleniyor.

Google, 100 temizlik robotunu işten kovduGoogle, 100 temizlik robotunu işten kovdu

Biyomimetik nedir: Doğadaki modeller incelendikten sonra taklitleri yapılan sistem, mekanizma ve aletlerin tümüne verilen isimdir.

KLONLAR YAPAY ZEKA İLE ENTEGRE EDİLEBİLİR Mİ?

Robotik çalışmalarda en yeni ve iddialı teknolojiler üretme amacı taşıyan Clone Robotics, bu alanda dikkate değer çalışmalara imza attığını kanıtlamak istiyor. Küresel çapta yaşanan teknolojik gelişmeler, özellikle de gelecek yıllarda Android robotlarla yapay zekanın birbirine entegre edilip edilmeyeceğini düşündürüyor.

ChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyorChatGPT öğrenme güçlüğü yaşayanlara yardımcı oluyor

Konuya ek olarak Microsoft'un yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT'yi robotik alana entegre etmek istediği söyleniyor. Bu durumun da Clone Robotics'in geliştirdiği robotik çalışmalar üzerinde büyük bir etkisinin olacağı düşünülüyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Engelli bireyler için çok iyi haber. İnşallah yakında körlüğe ve sağırlığa da çözüm bulunur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazeteciler tekme tokat dövdüler
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi